Χάος με τα φάρμακα: Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει εκατομμύρια στους φαρμακοποιούς

Αύριο στα γραφεία του πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη

Χάος με τα φάρμακα: Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει εκατομμύρια στους φαρμακοποιούς

Προ δυσάρεστης εκπλήξεως ενδέχεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τα φαρμακεία έχουν βρεθεί σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο και υπάρχει ακόμη και η σκέψη να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους επί πιστώσει.

Όπως λένε οι φαρμακοποιοί, ο ΕΟΠΥΥ με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες και τις τράπεζες κλειστές έχει στερέψει από ρευστό και δεν τους πληρώνει.

Τους οφείλει τόσο τα χρήματα του δεύτερου μισού του Μαρτίου που αντιστοιχούν σε 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβάλει στα φαρμακεία άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ για τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα οι πρώτες ελλείψεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται.

Όπως λένε οι φαρμακοποιοί, πολλές φαρμακαποθήκες λόγω της έλλειψης ρευστότητας δεν ανεφοδιάζονται επαρκώς με φάρμακα. Αυτό τις έχει οδηγήσει στο να ορίσουν ένα πλαφόν στην ποσότητα των συσκευασιών που παραδίδουν από κάθε φάρμακο.

Το φόβο ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από φάρμακα λόγω του λουκέτου στις τράπεζες διαψεύδει ο Υπουργός υγείας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς υπουργείου για επάρκεια στα φάρμακα αρκετοί είναι οι άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι, αλλά και γονείς με παιδιά που αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες ακόμη και τα πιο απλά φάρμακα.

Αύριο στα γραφεία του πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με σκοπό να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ομαλή λειτουργία της διακίνησης φαρμάκων στην αγορά για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top