13 άτομα στο κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών-Πώς δρούσε

Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε πολλές περιοχές της Αττικής

​Συνολικά 13 άτομα (4 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί), ηλικίας από 26 έως 42 ετών, εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» και η οποία δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωσή της συλλαμβάνοντας με την αυτόφωρη διαδικασία επτά μέλη της οργάνωσης, πέντε Αλβανούς και δύο Έλληνες. Ανάμεσά τους είναι και δύο ηγετικά στελέχη της.

Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, 40χρονος ημεδαπός, βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε φυλακή, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών. Κατά το παρελθόν ο 40χρονος, έχει κατηγορηθεί για «συμβόλαια θανάτου», «προστασίες» και άλλα σοβαρά αδικήματα, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είναι σεσημασμένα για παρόμοια εγκληματική δράση (εκβιάσεις, απειλές, σωματικές βλάβες), καθώς και για ναρκωτικά, όπλα, κλοπές και ληστείες.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και δύο Αλβανοί υπήκοοι, ο ένας για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο άλλος για ναρκωτικά, ενώ ως περιφερειακά μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται άλλοι δύο Έλληνες.

18-12-2014gada 2.jpg

18-12-2014gada4.jpg

Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Οι δράστες προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή, σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, διάφορων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Παράλληλα, τους εξανάγκαζαν με απειλές ότι θα προβούν σε έκνομες και βίαιες ενέργειες σε βάρος των ιδίων και μελών των οικογενειών τους.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν ενεργά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Γκάζι, το Θησείο, το Μικρολίμανο και άλλα σημεία του Πειραιά.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί είκοσι τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης ��διοκτητών καταστημάτων, από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 200 έως 700 ευρώ.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και υπόθεση εκβίασης και διάπραξης σωματικών βλαβών, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης, σε βάρος ιδιώτη, για δήθεν οικονομικές οφειλές του προς τρίτο πρόσωπο και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 12.250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Η αστυνομική έρευνα, την οποία διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πε��ίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

18-12-2014gada 3.jpg


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top