ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ το αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια

Δεν θα δεχτεί την πρόταση για παρακολούθηση των μαθημάτων εξ ’αποστάσεως

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ το αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια

​Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ, λόγος για τον οποίο είναι σε απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε το αίτημά, προτείνοντας να γίνει η παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Ο δικηγόρος του απεργού πείνας, Φρ. Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Real fm εκτιμά ότι ο Ρωμανό�� δεν θα δεχτεί την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για παρακολούθηση των μαθημάτων εξ ’αποστάσεως.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό θα αποτελέσει «κερκόπορτα» για τη διεξαγωγή δικών πολιτικών κρατουμένων μέσω τηλεδίκης.

021214231903_3128.jpg
Εντωμεταξύ, πορείες συμπαράστασης για το Νίκο Ρωμανό έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα, ενώ χθες σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία αλληλεγγύης που έγινε από αντιεξουσιαστές με αφετηρία το Μοναστηράκι. Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και συγκεντρώσεις συμπαράστασης έχουν προγραμματιστεί και στην συμπρωτεύουσα.

Σε επιστολή του ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος είναι απεργός πείνας για 24η μέρα, λίγο μετά την απόρριψη του αιτήματος ανέφερε μεταξύ άλλων: "[...] Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας [...] Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ."

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top