Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ: το Boeing 777 έπεσε θύμα αεροπειρατών λέει η κυβέρνηση!

Έμεινε από καύσιμα;Έμπειρο άτομο άλλαξε την πορεία του,γράφουν τα διεθνή μέσα

​Επτά ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Boeing 777 της Malaysia Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία με 239 επιβάτες και τα σενάρια συνεχίζονται!

article-2580815-1C49899B00000578-763_634x581.jpg

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζ��μπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι σταματούν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του boeing, προκειμένου όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση να επικεντρωθούν σε άλλες ζώνες, κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις επικοινωνίες του αεροσκάφους με τα ραντάρ και τους δορυφόρους.

«Τερματίζουμε τις επιχειρήσεις μας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και επανεξετάζουμε την ανάπτυξη των δυνάμεών μας στα δυτικά της Μαλαισίας», ανέφερε.

«Είναι οριστικό το αεροσκάφος έπεσε θύμα αεροπειρατείας και δεν υπάρχει καμία άλλη θεωρία» είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Μαλαισίας.

Η τελευταία πληροφορία έρχεται από την ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων, η οποία έδειξε ότι το αεροσκάφος μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα και να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, αφού πέταξε εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας, ανάφερε μια πηγή εξοικειωμένη με τις επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πηγή, που είναι κοντά στα δεδομένα που λαμβάνει η κυβέρνηση ��ων ΗΠΑ από την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, ανέφερε επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο, το αεροπλάνο να πέταξε προς την Ινδία. Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών δεδομένων προκύπτουν από τους παλμούς που στέλνονται από τα αεροπλάνα στους δορυφόρους.

article-2580815-1C4B6F4B00000578-645_634x445.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ανάλυσης εξετάστηκαν δύο φορές επειδή υπήρχαν ασάφειες, δήλωσε η ίδια πηγή, αναφέροντας όμως ότι η ανάλυση προσφέρει τις πρώτες πραγματικές ενδείξεις ως προς την τύχη της πτήσης MH370, για την οποία αξιωματούχοι πιστεύουν ότι σκόπιμα εκτράπηκε της προγραμματισμένης πορείας της από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Χαρακτηριστικά, η Daily Mail αναφέρει πως οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα ή περισσότερα άτομα κατέλαβαν το αεροσκάφος. Κυβερνητικός αξιωματούχος της Μαλαισίας δήλωσε πως πρόκειται για αεροπειρατεία.

Ακόμα προσθέτουν ότι ένα έμπειρο άτομο, που γνώριζε καλά τους αεροδιαδρόμους και πώς να αποφύγει τα ραντάρ ήταν εκείνο που άλλαξε την πορεία του Boeing 777 της Malaysia Airlines!

«Πρόκειται ασφαλώς για κάποιον έμπειρο, ικανό και εν ενεργεία πιλότο», ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς που μετέχει στις έρευνες οι οποίες καλύπτουν πλέον μια τεράστια ζώνη, από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές κατεύθυνση και υψόμετρο αφού είχε χαθεί η επαφή του με τον πύργο ελέγχου. Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αρχικά ανέβηκε στα 45.000 πόδια, πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για πτήση ενός Boeing 777.

Όπως καταγράφηκε από τα σήματα των στρατιωτικών ραντάρ της Μαλαισίας στη συνέχεια το αεροπλάνο κατέβηκε σε υψόμετρο 23.000 ποδιών, κατά την προσέγγιση του στο πυκνοκατοικημένο νησί Πενάγκ της Μαλαισίας. Κατόπιν το αεροσκάφος πήγε στα νότιο- δυτικά ανέκτησε υψόμετρο και άλλαξε πορεία προς τα βόρεια - δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top