Μύκονος: O Tούρκος καπετάνιος δεν δέχθηκε τη βοήθεια των ελληνικών αρχών

Βίντεο ντοκουμέντο-Πήγε να στήσει «γκρίζα ζώνη»

​Την δημιουργία "γκρίζων ζωνών" στη Μύκονο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι δύο τούρκοι ναυτικοί του πλοίου που βρίσκεται κολλημένο στα βράχια του νησιού. Για αυτό το λόγο μεταφέρθηκαν στο αμερικανικό σκάφος Μπατάν που βρίσκεται στο Αιγαίο, με το ελικόπτερο που βλέπεται. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο, όπου οι δύο τούρκοι ναυτικοί δέχονται τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του αμερικανικού σκάφους.

Την περίεργη άρνηση των δυο τούρκων ναυτικών να μεταφερθούν από το σούπερ πούμα, επιβεβαίωσε και το αρχηγείο του λιμενικού.

“Οι εναπομείναντες δύο, Πλοίαρχος και Υπ��πλοίαρχος, αρχικά παρέμειναν επί του πλοίου, με δική τους πρωτοβουλία, αναμένοντας οδηγίες της εταιρείας του πλοίου, αρνούμενοι να το εγκαταλείψουν, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του Ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που ευρίσκετο στο σημείο. Ενώ το ελικόπτερο Super Puma είχε αποχωρήσει από το σημείο, παραμένοντας σε ετοιμότητα στη Μύκονο, πλοίαρχος και Υποπλοίαρχος, παρελήφθησαν από Ελικόπτερο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που συνέδραμε στην επιχείρηση.”

Ο Τούρκος καπετάνιος, ζαλισμένος προφανώς από την φουρτούνα της Μυκόνου, αρνήθηκε την βοήθεια των ελληνικών αρχών υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε ... διεθνή ύδατα. «Ό,τι κι αν λέγεται από διάφορους καλοθελητές για αυτό το θέμα δεν άξιο σχολιασμού, εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι οι βόρειες βραχώδεις ακτές της Μυκόνου, δεν ανήκουν στην ελληνική επικράτεια.» δήλωσε ο πρόεδρος αξιωματικών λιμενικού σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Όμως οι Τούρκοι που βλέπουν γκρίζες ζώνες και στη Μύκονο, δίνουν και συνέχεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, ο αρμόδιος της τουρκικής Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου , Τουντζάι Τσεπνίογλου, ξεπερνώντας κάθε φαντασία ανέφερε ότι «Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Επειδή το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματός μας και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο.. Ο Μουσταφά Γκιουρ και ο Λεβέντ Γιουκσέλ είναι σε καλή κατάσταση».

Πάντως το λιμενικό σώμα ακολούθησε την προβλεπόμενη διεθνή διαδικασία, δεσμεύοντας όλα τα μέσα που υπήρχαν στην περιοχή, προκειμένου να σώσει το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου . Έτσι το αμερικανικού πλοίο πολλαπλών χρήσεων που βρισκόταν στα ανοιχτά του νησιού διέθεσε άμεσα ένα ελικόπτερο που ζητήθηκε από το κέντρο έρευνας και διάσωσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top