Ελεύθερος αφέθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης με εγγύηση 2 εκ. ευρώ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ελεύθερος αφέθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης με εγγύηση 2 εκ. ευρώ

Πρώτη ανάρτηση: 10/02/2014 19:48

Ελεύθερος, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης, μετά την μαραθώνια απολογία του που κράτησε περίπου επτά ώρες, ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του επιβλήθηκαν εγγύηση ύψους 2 εκατ. ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φέρεται να υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απ��λογίας του:

- Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε ��ε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.

-Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.

-Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι επί διοίκησής του, το ΤΤ απέκτησε υψηλά μερίσματα.

-Τέλος για τα δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Π. Ευθυμίου -για τα οποία εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψής του- ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αμφισβητεί τη δίωξη που του ασκήθηκε καθώς, όπως λέει, η δανειοδότηση εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία ο οποίος έχει αγοράσει τις επίμαχες εταιρίες.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γύρισε οικειοθελώς για να κριθεί πριν καν ενεργοποιηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του και ενώ το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί από την τουρκική δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top