Pirelli - Formula 1: Ντεμπούτο ελαστικών FSC στο Μπαχρέιν

Πιστοποίηση για το φυσικό καουτσούκ εντός του ελαστικού με αυστηρά κριτήρια

Pirelli - Formula 1: Ντεμπούτο ελαστικών FSC στο Μπαχρέιν

Η Pirelli είναι η πρώτη εταιρεία που παράγει μια πλήρη πιστοποιημένη σειρά ελαστικών FSC (Forest Stewardship Council) – για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από φέτος, όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA Formula 1 θα φέρουν το λογότυπο FSC. Αυτό δεικνύει ότι το φυσικό καουτσούκ εντός του ελαστικού συμμορφώνεται με τα αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται από τον FSC, τον κορυφαίο μη κυβερνητικό οργανισμό στον κόσμο για τη βιώσιμη υλοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών δασικών πόρων.

Pirelli - Formula 1: Ντεμπούτο ελαστικών FSC στο Μπαχρέιν

Αυτή η πιστοποίηση, που ανακοινώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023, όταν η Pirelli ανανέωσε τη συμφωνία της ως παγκόσμιος αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 ως και το 2027, ισχύει για όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην πίστα, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών εξέλιξης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα ελαστικά με πιστοποίηση FSC προέρχονται μέσα από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2022, με σαφή αποτελέσματα τόσο σε αξιοπιστία όσο και σε απόδοση. 

Pirelli - Formula 1: Ντεμπούτο ελαστικών FSC στο Μπαχρέιν

Οι  ελεύθερες δοκιμές στο πλαίσιο του FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX 2024 έγιναν μ’ αυτά τα πιστοποιημένα ελαστικά. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που δεικνύει τη δέσμευση της Pirelli να προσφέρει ολοένα και πιο βιώσιμες επιδόσεις – λύσεις ακόμη και μέσα στο απαιτητικό περιβάλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεκινώντας από την πιο προηγμένη και ανταγωνιστική μορφή του, τη Formula 1. Η Pirelli έχει αναγνωρισθεί ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Για έκτη συνεχή χρονιά έχει θέση στη λίστα Climate A 2023, από το CDP (Carbon Disclosure Project), έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ερευνά και προωθεί κρίσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον. Η Pirelli είναι επίσης ο πρώτος κατασκευαστής ελαστικών που έλαβε βαθμολογία τριών αστέρων στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Διαπίστευσης της FIA. 

Σε συνεργασία με τη FIA και τη Formula 1, η ιταλική εταιρεία ενισχύει τη θέση της στην πρώτη γραμμή έρευνας και ανάπτυξης της νέας τεχνολογίας, τόσο από τεχνική όσο και από αθλητική πλευρά, για να υποστηρίξει το έργο που γίνεται στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός ελαστικού Formula 1. Η πιστοποίηση FSC εντάσσεται σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από την Pirelli τα τελευταία χρόνια: 

Pirelli - Formula 1: Ντεμπούτο ελαστικών FSC στο Μπαχρέιν

• Όλα τα ελαστικά που στέλνει η Pirelli στην πίστα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Grand Prix – και χρησιμοποιούνται στους αγώνες F1, F2, F3 και F1 Academy –  μετά τη χρήση, μετατρέπονται σε δευτερεύουσες πρώτες ύλες, για πολλαπλές κυκλικές χρήσεις. 

• Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ελαστικών F1, F2, F3 και F1 Academy προέρχεται αποκλειστικά από 100% πιστοποιημένες, ανανεώσιμες πηγές. 

• Η χρήση τεχνολογίας «εικονικού» σχεδιασμού για όλα τα ελαστικά όχι μόνο μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανάπτυξης, αλλά κυρίως τον αριθμό των φυσικών πρωτοτύπων που χρειάζονται, περιορίζοντας τα χρησιμοποιούμενα υλικά. 

• Η εξάλειψη των ηλεκτρικών κουβερτών για τα βρόχινα ελαστικά στη Formula 1 – που εφαρμόστηκε από πέρυσι στο Μονακό, μειώνει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. 

• Η αλυσίδα εφοδιασμού με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές έναντι των αεροπορικών μεταφορών, μειώνει τις εκπομπές ρύπων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top