Το Nissan Hyper Tourer concept δείχνει το μέλλον

Τέτοιο σαλόνι δεν έχετε ξαναδεί

Το Nissan Hyper Tourer concept δείχνει το μέλλον

Η Nissan αποκάλυψε  το Nissan Hyper Tourer, το τρίτο στη σειρά προηγμένων πρωτότυπων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που θα παρουσιαστούν Japan Mobility Show που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου. Το Nissan Hyper Tourer θα έχει φυσική παρουσία στην έκθεση. 

Το Nissan Hyper Tourer συνδυάζει την ουσία του omotenashi (ιαπωνική φιλοξενία) με διάφορες προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης. Η λειτουργικότητα V2X (Vehicle-to-Everything) και η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας επιτρέπουν επίσης την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, καταστήματα και γραφεία. 

Το Nissan Hyper Tourer concept

Το εσωτερικό καθίσταται ευρύχωρο χάρη στο Nissan EV Technology Vision, το οποίο ενοποιεί εξαρτήματα και μπαταρίες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας στερεάς κατάστασης για τη δημιουργία ενός συμπαγούς συνόλου. Το αποτέλεσμα είναι το εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο, όταν συνδυάζεται με το προηγμένο σύστημα ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE του οχήματος, παράγει ομαλή και επίπεδη επιτάχυνση και επιβράδυνση.

Η κονσόλα και ο φωτισμός διαθέτουν παραδοσιακά ιαπωνικά μοτίβα kumiko και koushi τα οποία δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ η επίπεδη οθόνη LED στο πάτωμα εμφανίζει εικόνες μιας κοίτης ποταμού και του ουρανού, βοηθώντας στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού χώρου όπου το ψηφιακό και η φύση συνδυάζονται. 

Το εσωτερικό του Nissan Hyper Tourer concept

Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στη θέση του οδηγού να επικεντρωθούν στην αλληλεπίδραση με τους συνεπιβάτες τους. Τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να περιστρέφονται 360 μοίρες, επιτρέποντας στους επιβάτες στα εμπρός και πίσω καθίσματα να έχουν συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Το εσωτερικό του Nissan Hyper Tourer concept

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια φορητή οθόνη για να δουν και να χειριστούν την πλοήγηση και τον ήχο στην κεντρική οθόνη, δημιουργώντας μια αίσθηση ενότητας μεταξύ όλων των επιβατών. Επίσης, ένα καινοτόμο σύστημα AI μπορεί να παρακολουθεί τα βιομετρικά σημάδια σας — τα εγκεφαλικά κύματα, τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και τον ιδρώτα — και να επιλέγει αυτόματα την μουσική και να προσαρμόζει τον φωτισμό ώστε να ταιριάζει στη διάθεσή σας.  

Το Nissan Hyper Tourer concept

Με το Nissan Hyper Tourer concept, η Nissan οραματίζεται εκ νέου το οδικό ταξίδι συνδυάζοντας την άνεση ενός πολυτελούς καθιστικού με την άνεση ενός επιβατικού βαν σε ένα κομψό και φουτουριστικό πακέτο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top