Αποκαλύπτουμε τα ελαστικά των ομάδων στο Grand Prix του Κατάρ

Οι στρατηγικές που φέρνουν τη νίκη

Αποκαλύπτουμε τα ελαστικά των ομάδων στο Grand Prix του Κατάρ

Για το Grand Prix του Κατάρ, οι ομάδες θα έχουν τη γόμα C1 ως P Zero λευκή/σκληρή, τη C2 ως P Zero κίτρινη/μέση και τη C3 ως P Zero κόκκινη/ μαλακή. Αυτή είναι η ίδια επιλογή που έγινε για τον προηγούμενο αγώνα, στην Ιαπωνία. Εκτός από τη νέα άσφαλτο, υπάρχει επίσης νέες εγκαταστάσεις στη Λουσέιλ. Οι χώροι των πιτ, που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για τα MotoGP, έχουν μεγαλώσει και αυξηθεί σε αριθμό. Υπάρχει επίσης μια νέα εγκατάσταση για το κέντρο ελέγχου αγώνα και ένα νέο γραφείο τύπου.

Το μοναδικό GP του Κατάρ που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής, το κέρδισε ο Lewis Hamilton. Ο οδηγός της Mercedes, ο οποίος εκκίνησε από την pole, κέρδισε μπροστά από τη Red Bull του Max Verstappen (που έκανε τον ταχύτερο γύρο) και τον Fernando Alonso, που οδηγούσε τότε για την Alpine.

Πριν από δύο χρόνια παρατηρήθηκε ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών. Οι μισοί οδηγοί ξεκίνησαν με μαλακή γόμα και οι άλλοι μισοί με μέση, ενώ ο αριθμός των πιτ στοπ κυμαινόταν από ένα έως τρία. Ο Hamilton κέρδισε κάνοντας δύο αλλαγές, εκκινώντας με μέση γόμα, 1η αλλαγή ξανά μέση γόμα και στη συνέχεια η τελευταία αλλαγή σε σκληρή γόμα.

Τα ελαστικά των ομάδων στο Grand Prix του Κατάρ

Η Ντόχα θα είναι νυχτερινός αγώνας, με τις κατατακτήριες δοκιμές και το GP να ξεκινούν στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Το Σάββατο, το Sprint Shootout θα ξεκινήσει στις 16:00 και ο αγώνας Sprint στις 20:30. Δεν υπάρχουν αγώνες υποστήριξης στο πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι η πίστα δεν θα έχει στρωμένη γόμα από άλλα αυτοκίνητα.

Παρόλο που κάποιοι χώροι πρασίνου κατασκευάστηκαν ειδικά γύρω από την πίστα, η άμμος συχνά εισέρχεται από τον αέρα στην επιφάνεια της πίστας από την έρημο που υπάρχει γύρω. Αυτός είναι ένας επιπλέον βασικός παράγοντας για το πως θα αλλάζει η πίστα, πέρα από τη νέα άσφαλτο.

Οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι υψηλές αυτή την εποχή του έτους στο Κατάρ, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν τους 40°C κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν τον αγώνα. Όμως, η μεταγενέστερη ώρα των σκελών σε σχέση με το 2021 θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top