Το Nissan Concept 20-23 show car αποκαλύφθηκε

Δείχνει το μέλλον της μάρκας

Το Nissan Concept 20-23 show car αποκαλύφθηκε

Με αφορμή τον εορτασμό της 20ής επετείου της Nissan Design Europe (NDE) στο Λονδίνο, ο Makoto Uchida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, επισκέφτηκε την NDE για να αποκαλύψει ένα ολοκαίνουργιο σπορ αστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που ονομάζεται Nissan Concept 20-23.Τα αποκαλυπτήρια του νέου Concept 20-23 έλαβαν χώρα σε μια πλωτή εξέδρα αγκυροβολημένη ακριβώς έξω από το NDE στο τμήμα Basin Paddington του καναλιού Grand Union, το οποίο αποτελεί βασικό μέρος του μοναδικού τοπίου γύρω από το NDE.

Το Nissan Concept 20-23 show car

Η μοντέρνα ανατροπή σε αυτό το παιχνιδιάρικο μικρό αυτοκίνητο αντικατοπτρίζει τόσο τον κόσμο των διαδικτυακών αγώνων όσο και τη συμμετοχή της Nissan στη Formula E. Το 3-θυρο hatchback Concept 20-23 διαθέτει εξαιρετικά αεροδυναμικά στοιχεία εμπρός και πίσω, τα οποία κατευθύνουν τη ροή του αέρα μακριά από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, μέσα από ανοίγματα για την ψύξη των φρένων και έξω, μέσω αεραγωγών ακριβώς πίσω από τους μπροστινούς τροχούς. 

Το Nissan Concept 20-23 show car

Η ομάδα εσωτερικών σχεδιαστών δημιούργησε ένα εσωτερικό που αντανακλά την εξαιρετικά σπορ φύση του εξωτερικού. Πρώτα απ όλα, η είσοδος γίνεται με δύο πόρτες «ψαλιδιού» που ανοίγουν προς τα πάνω από τη βάση της κολόνας Α. Μια ράβδος στήριξης διατρέχει τα ανοίγματα της πόρτας καλυμμένη με αφρώδες υλικό για να προστατεύει τους αγκώνες, απαιτώντας από τον οδηγό και τον συνοδηγό να περάσουν από πάνω του για να φτάσουν στις θέσεις τους.

Το Nissan Concept 20-23 show car

Ανάμεσα στους δύο επιβάτες, δύο μεταλλικοί δοκοί συγκρατούν την κεντρική κονσόλα στη θέση της και βιδώνονται στη «ράχη» του αυτοκινήτου που φαίνεται από το πάτωμα. Κάτω από τις δύο ράβδους στήριξης, είναι τοποθετημένος ένας πυροσβεστήρας. Το εσωτερικό είναι μια φουτουριστική ερμηνεία της γυμνής λειτουργικότητας ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, με μερικές μόνο οθόνες που εμφανίζουν βασικές πληροφορίες με ελάχιστους περισπασμούς οι οποίες παραπέμπουν στις ρυθμίσεις διαδικτυακών προσομοιωτών αγώνων.

Το Nissan Concept 20-23 show car

Από το πλάι, ο δυναμικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από εκτεταμένους θόλους που καλύπτουν μεγάλους τροχούς με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Η επάνω πλευρά των θόλων εμπρός και πίσω διαθέτει αεριζόμενες περσίδες για μείωση της πίεσης που μπορεί να δημιουργήσει αεροδυναμικές αντιστάσεις. Η καμπυλότητα των θόλων τελειώνει απότομα στο χαμηλότερο επίπεδο, όπου γωνιακές διασταυρώσεις πλαισιώνουν την έξοδο αέρα πίσω από τον μπροστινό τροχό. Και οι ίδιες γωνιακές σχισμές στους θόλους των πίσω τροχών επιτρέπουν στη ροή του αέρα προς τα πίσω φρένα.

Το Nissan Concept 20-23 show car

Στο πίσω μέρος, μια μεγάλη μονοκόμματη αεροτομή αναδύεται αρμονικά από τη ράγα οροφής, ενώ η ορατότητα πίσω δεν εμποδίζεται καθόλου, παρά τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.Όπως στο μπροστινό μέρος, έτσι κάθε ένα από τα πίσω φώτα αποτελείται από ένα λεπτό επάνω και κάτω ημικυκλικό LED που έρχεται σε αντίθεση με τις τετραγωνισμένες μορφές του κάτω τμήματος, το οποίο ορίζεται από έντονα σχήματα για τη διαχείριση της ροής αέρα και τη μεγιστοποίηση της δημιουργίας κάθετης δύναμης. Το πλάτος του αυτοκινήτου τονίζεται από μια οριζόντια μπάρα που μοιάζει με ένα απαλό χαμόγελο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top