Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler 2024

Πότρε έρχεται το νέο Jeep Wrangler 2024 στην Ευρώπη

Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler 2024

Το νέο Jeep Wrangler 2024 διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην γκάμα της Jeep  επιτυγχάνοντας σημαντική αναβάθμιση στους τομείς της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας, χωρίς συμβιβασμό στις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες ή την προσήλωση στον εταιρικό στόχο του Zero Emission Freedom.

Η νέα οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3” είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Wrangler και υποστηρίζει την λειτουργία του συστήματος πολυμέσων Uconnect 5 που συνδέεται ασύρματα με Apple CarPlay και Android Auto. Είναι πέντε φορές πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά του συστήματος, ενώ χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android και δέχεται αναβαθμίσεις over-the-air (OTA) που σε βάθος χρόνου θα διευρύνουν συνεχώς τις δυνατότητές του.

Με το πιο εξελιγμένο σύστημα κίνησης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Jeep, το Wrangler 4xe Plug-In Hybrid αποδίδει 380 PS (280 kW) και 637 Nm, πετυχαίνοντας έως 51 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε αστικό πεδίο (στοιχείο προς τελική έγκριση). Για το Wrangler 2024 μάλιστα, η μπαταρία (Li-NMC) των 17 kWh μπορεί να τροφοδοτεί εξωτερικές συσκευές όπως smartphone και tablet, μέσω του Jeep 4xe Power Box που περιλαμβάνει τέσσερις πρίζες 230 V.

Το σύστημα κίνησης διαθέτει τρία προφίλ λειτουργίας, χάρη στα οποία καλύπτει με την ίδια ευκολία τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και την πιο απαιτητική εξερεύνηση στη φύση.

Hybrid: Είναι η προεπιλογή που συνδυάζει αυτόματα τον θερμικό κινητήρα με τους ηλεκτρικούς. Όσο η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη η κίνηση είναι ηλεκτρική και ο θερμικός κινητήρας εμπλέκεται όταν η φόρτιση πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο σημείο.
Electric: Το σύστημα λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά και μόνο όταν η μπαταρία εκφορτιστεί ή οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ από αυτή που μπορεί να δώσει ο ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιείται ο κινητήρας βενζίνης.
eSave: Δίνει προτεραιότητα στον κινητήρα βενζίνης προκειμένου η ενέργεια της μπαταρίας να καταναλωθεί όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα σε εκτός δρόμου οδήγηση ή σε αστικές περιοχές όπου οι θερμικοί κινητήρες είναι απαγορευμένοι. Υπάρχει επιλογή μεταξύ διατήρησης ενέργειας ή φόρτισης της μπαταρίας από το μενού του Uconnect.


Όλα τα Jeep Wrangler 2024 έχουν τη σφραγίδα “Trail Rated”, ένα αδιαπραγμάτευτο ισοδύναμο με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται μοναδική αντοχή στη σκληρή χρήση.Ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στη σκληροτράχηλη έκδοση Rubicon που διαθέτει «πλευστό» πίσω άξονα Dana 44 HD.  Το βασικό όφελος του συγκεκριμένου τύπου άξονα είναι ότι δε μεταφέρονται στα ημιαξόνια φορτία που σχετίζονται με το βάρος του αυτοκινήτου, παρά μόνο οι δυνάμεις στρέψης που περιστρέφουν τον τροχό.

Πάνω από 85 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Όλα τα νέα Wrangler θα έχουν στο βασικό εξοπλισμό τους αερόσακους οροφής και για πρώτη φορά οι δύο πλευρικές θέσεις του πίσω καθίσματος θα διαθέτουν ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστή δύναμης. Σε ό,τι να κάνει με τα συστήματα ADAS και την υποβοήθηση του οδηγού, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και ενεργό cruise control που φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι τη στάση, επιτήρηση τυφλού σημείου που αναγνωρίζει και διασταυρούμενο όχημα κατά την όπισθεν, το νέο σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού Drowsy Driver Alert, Lane Departure Warning και αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας.




Με την λειτουργία “Send&Go” μπορεί να αποσταλεί μια διαδρομή από το smartphone στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και η καθοδήγηση να ξεκινήσει χωρίς να χρειάζεται άλλη ενέργεια..Μέσω της εφαρμογής Jeep app ο χρήστης μπορεί να ελέγχει απομακρυσμένα τη φόρτιση, να βλέπει πού βρίσκεται το αυτοκίνητο και εάν είναι κλειδωμένο, να ενεργοποιεί τα φώτα, τον κλιματισμό, αλλά και μέσω του Trip Report να βλέπει ανάλυση του οδηγικού στιλ προκειμένου να το βελτιώνει προς όφελος της πιο οικονομικής οδήγησης.Εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης για υψηλή ισχύ και αποδοτικότητα

Τα πρώτα Jeep Wrangler 2024 θα φτάσουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων μέσα στο πρώτο μισό του 2024, διαθέσιμα σε εκδόσεις Sahara και Rubicon.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top