Nissan JUKE: Τα συστήματα ασφαλείας που το κάνουν...«άτρωτο»

Με παράσημο 5 αστέρων στις δοκιμές Euro NCAP

Nissan JUKE συστήματα ασφαλείας

Ξεκινώντας την πολλά υποσχόμενη εμπορική του πορεία με την κορυφαία αξιολόγηση των πέντε αστέρων για το 2019 από το Euro NCAP, το Nissan JUKE είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης και επιλογών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, κάνοντας την κάθε διαδρομή ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ευχάριστη. 

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν την έξυπνη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, την έξυπνη παρέμβαση εσφαλμένης αλλαγής λωρίδας, το σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας και την παρέμβαση τυφλού σημείου, ως μια μοναδική “πρεμιέρα” για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Η παρέμβαση τυφλού σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το νέο JUKE πίσω στη λωρίδα του. 

Παράλληλα, η προηγμένη τεχνολογία ProPILOT της Nissan, η οποία προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την
πέδηση, θα είναι διαθέσιμη στο JUKE για πρώτη φορά. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το
ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Για να βελτιωθεί η όραση σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια, οι κολόνες Α μεταξύ του παρμπρίζ και των πλαισίων των θυρών έχουν γίνει πιο λεπτές, χωρίς να θυσιάζεται η ακαμψία τους,  λόγω της στρατηγικής χρήσης ελαφρύτερου χάλυβα υψηλής αντοχής. 

Τη νύχτα, η ορατότητα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στους στάνταρ προβολείς LED, οι οποίοι αυξάνουν το πεδίο ορατότητας στα 10 μέτρα, όντας το καλύτερο στην κατηγορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top