Renault Scenic Vision: Γιατί είναι ξεχωριστό

Ξεκλιεδώνει με αναγνώριση προσώπου

Renault Scenic Vision παρουσίαση

Το πρωτότυπο Scenic Vision χαράζει ένα νέο δρόμο προς μία πιο βιώσιμη, πιο ασφαλή και χωρίς περιορισμούς, κινητικότητα. Αντανακλά το όραμα και τη διαρκή αναζήτηση, δίνει πνοή στις πιο φουτουριστικές τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές του άνθρακα σήμερα, ενώ ενσωματώνει τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη του Group Renault: ουδετερότητα άνθρακα, ασφάλεια και πληρότητα.


Πρόκειται για ένα υβριδικό – ηλεκτρικό και υδρογονοκίνητο – αυτοκίνητο που απαιτεί λιγότερες και μικρότερες στάσεις ανεφοδιασμού. Το ανθρακικό του αποτύπωμα, συμπεριλαμβανόμενης και της μπαταρίας του, είναι μικρότερο: To Renault Scenic Vision είναι ένα όχημα μηδενικών εκπομπών (στην παραγωγή του και στη χρήση του), ενώ το αποτύπωμα άνθρακα είναι κατά 75% χαμηλότερο από ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.


Στο εξωτερικό του αυτοκινήτου και κοντά στο σημείο ένωσης των δύο θυρών, υπάρχει μια συσκευή αναγνώρισης προσώπου. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου και την αυτόματη προσαρμογή της διαμόρφωσης του εσωτερικού στις ρυθμίσεις του ατόμου που αναγνωρίζεται (θέση καθίσματος, προτιμήσεις widget και εφαρμογών, λίστες αναπαραγωγής…), καθιστώντας την εμπειρία οδήγησης απόλυτα εξατομικευμένη.


Στο εσωτερικό, η αίσθηση του χώρου και η φωτεινότητα αναπαρίσταται κυρίως από τις λευκές επιφάνειες. Το χρώμα ξεχωρίζει στην καμπίνα μέσα από μια έξυπνη ιδέα: τα δίχρωμα πάνελ. Τοποθετημένα σε πάνελ θυρών όπου αντανακλούν το φως, αναδίδουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου, χωρίς τη χρήση βαφής. Η αίσθηση υψηλής τεχνολογίας ενισχύει την εικόνα των γραφικών στο εσωτερικό. 

Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας των 160 kW του Renault Scenic Vision προέρχεται κατευθείαν από το νέο Renault Megane E-TECH Electric και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Cléon. Δεν χρησιμοποιεί στοιχεία σπάνιων γαιών, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στη δημιουργία ενός υπεύθυνου και βιώσιμου οικοσυστήματος.

Η μπαταρία των 40 kWh είναι ανακυκλώσιμη και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία έως το 2024 στις εγκαταστάσεις του Renault ElectriCity Gigafactory. Είναι ελαφρύτερη, μικρότερη και στην πραγματικότητα κοστίζει λιγότερο από μια μπαταρία ενός αντιστοίχου ηλεκτρικού οχήματος. Διαθέτει fuel cells ισχύος 15 kW για την επαναφόρτιση σε μεγάλες διαδρομές, ώστε να επεκτείνει την αυτονομία του, καλύπτοντας αποστάσεις έως και 800km.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top