Σε ποια BMW ανήκει αυτό το καμουφλαρισμένο εσωτερικο

Το μοντέλο που υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές 

BMW XM δοκιμές

Μετά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων BMW i4 M50 και BMW iX M60 η BMW XM παρουσιάζει μία άλλη πτυχή της ηλεκτροκίνησης σε αυτήν την κατηγορία, με το πρώτο υβριδικό σύστημα κίνησης M. Ένας νέος βενζινοκινητήρας V8, σε συνδυασμό με μία ηλεκτρική μονάδα κίνησης, αποδίδουν συνολική ισχύ 480 KW/650 ίπποι.. Η συνδυασμένη ροπή ανέρχεται στα 800 Nm. Με πλήρη έλεγχο σε όλες τις περιπτώσεις, η ισχύς μεταφέρεται αποτελεσματικά στο δρόμο, μέσω του πρώτου συστήματος τετρακίνησης M xDrive που έχει εξελιχθεί ειδικά για υβριδικά μοντέλα, και είναι εξαιρετικά άμεσο σε απόκριση.


Για τα test drives τους σε δημόσιους δρόμους, οι μηχανικοί εξέλιξης και δοκιμών καθιέρωσαν ένα εξαιρετικά απαιτητικό προφίλ διαδρομής με πολλές εναλλαγές. Κατά συνέπεια, η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση του νέου, οκτακύλινδρου κινητήρα και του ιδιαίτερα ισχυρού ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να δοκιμάζεται και να βελτιώνεται λεπτομερώς σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών: από ενδιάμεσα σπριντ στον αυτοκινητόδρομο, μέχρι επαρχιακούς δρόμους με στροφές και κίνηση σε συνθήκες κυκλοφορίας μέσα σε πόλεις με συχνά stop-and-go. Τα απότομα ορεινά περάσματα και οι στενοί δρόμοι με στροφές προσφέρουν το ιδανικό πεδίο για να επιδείξουν τις δυνατότητες δυναμικής οδήγησης του συστήματος M xDrive, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού στο σύστημα μετάδοσης του πίσω άξονα.


Με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 80 χλμ. σύμφωνα με το WLTP, η νέα BMW XM μπορεί να οδηγείται όχι μόνο σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ταξιδεύοντας σχεδόν αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε πάτημα του γκαζιού είναι έντονα αντιληπτή. Στο Electric mode, η στιγμιαία παροχή ισχύος εξασφαλίζει δυναμική επιτάχυνση, για παράδειγμα κατά την εκκίνηση στα φανάρια ή εκτός πόλης.


Οι έμπειροι μηχανικοί εξέλιξης του μοντέλου προ-παραγωγής καταγράφουν με ακρίβεια το πώς αντιδρούν τα συστήματα ανάρτησης σε αυλάκια, ανωμαλίες ή χωμάτινα τμήματα του δρόμου και με πόση σιγουριά ελέγχονται οι αντιδράσεις στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, στις γρήγορες αλλαγές λωρίδων ή στις παρατεταμένες κατηφόρες με υψηλές απαιτήσεις επιβράδυνσης. Η αντίστροφη μέτρηση για την παγκόσμια πρεμιέρα της BMW XM, πλαισιώνει μοναδικά τις επετειακές δραστηριότητες για τα 50ά γενέθλια της BMW M GmbH. Τον Δεκέμβριο του 2022, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει στο αμερικανικό εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top