BMW iX: Πόσο ασφαλές είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Το έχουν γεμίζει τεχνολογία 

BMW iX ασφάλεια δοκιμές

H BMW iX κέρδισε πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες του Euro NCAP crash test. Στην αξιολόγηση προστασίας ενηλίκων επιβατών, οι δοκιμαστές υπογράμμισαν μεταξύ άλλων την αποτελεσματικότητα του νέου διαδραστικού αερόσακου ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, που παρέχει πρόσθετη προστασία από τραυματισμούς σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Η ασφάλεια των παιδιών στα πίσω καθίσματα της BMW iX απέσπασε επίσης το υψηλότερο σκορ στις εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις.

Η δομή αμαξώματος της BMW iX συνδυάζει πλαίσιο από αλουμινένιο χωροδικτύωμα με κλωβό επιβατών από carbon. Εξαρτήματα ιδιαίτερα ανθεκτικά στη στρέψη που κατασκευάζονται από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) χρησιμοποιούνται στην οροφή, στα πλαϊνά και στο πίσω τμήμα της BMW iX.
H BMW iX διαθέτει σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση φρένου που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς, δικυκλιστές και οχήματα. Επιπλέον, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης μπορεί τώρα να αντιδρά και στις στροφές, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ατυχήματος με πεζό, όταν το όχημα στρίβει, και σύγκρουσης με επερχόμενα οχήματα σε αριστερή στροφή.


Εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, ο κίνδυνος τραυματισμού για τους ευάλωτους χρήστες των δρόμων μειώνεται χάρη στα προσεκτικά σχεδιασμένα εξαρτήματα του αμαξώματος και τις εύκαμπτες δομές στο εμπρός τμήμα. Η BMW iX διαθέτει επίσης ενεργό καπό, που ανασηκώνεται μέσω ενός πυροτεχνικού μηχανισμού, εάν από τα δεδομένα που συλλέγουν οι αισθητήρες διαπιστωθεί κίνδυνος αντίστοιχης σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μία ζώνη παραμόρφωσης που δεν αφήνει τον πεζό ή τον δικυκλιστή να χτυπήσει στα σκληρά εξαρτήματα του διαμερίσματος του κινητήρα.


Άλλα στάνταρ χαρακτηριστικά της BMW iX περιλαμβάνουν σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού (attention assistant), προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και αναγνώριση του ορίου ταχύτητας (speed limit recognition), τα οποία αξιολογήθηκαν πολύ θετικά στο Euro NCAP crash test. Το πακέτο Driving Assistant Professional προσφέρεται προαιρετικά και περιλαμβάνει επίσης steering και lane guidance assistance. Σε ανεξάρτητη αξιολόγηση, το Driving Assistant Professional της BMW στην iX3 βαθμολογήθηκε επίσης ως “πολύ καλό” από το Euro NCAP.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top