Fiat: Η πίστα που φορτίζει εν κινήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις δοκιμές παίζει το ηλεκτρικό 500αράκι

Fiat πίστα επαγωγική φόρτιση

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία της “Arena Del Futuro” («Αρένα του Μέλλοντος»), της πίστας που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της Stellantis για τη δοκιμή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επαγωγική φόρτιση.Η πίστα μήκους 1.050 μέτρων βρίσκεται σε χώρο δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Α35 στη Μπρέσια της Ιταλίας και τροφοδοτείται από ηλεκτρική ισχύ ύψους 1 MW.

Μετά την αναγνώριση των τεχνολογιών φόρτισης μέσω του οδοστρώματος και των τελικών ρυθμίσεων στη σχεδίαση της πίστας, η 3η φάση του προγράμματος ξεκινά με την εστίαση πλέον να βρίσκεται στη δοκιμή των τεχνολογιών. Η λειτουργία της πίστας μήκους 1.050 μέτρων εγκαινιάστηκε με επιτυχία, με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1 MW να επιτρέπει τη χρήση της “Arena del Futuro” ως ενός καινοτόμου πεδίου δοκιμών για τη διαδικασία φόρτισης αυτοκινήτων ενώ αυτά βρίσκονται εν κινήσει.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στις δοκιμές Δυναμικής Επαγωγικής Φόρτισης (DWPT) θα παίξει το καινοτόμο, νέο ηλεκτρικό FIAT 500.Η συμμετοχή της Stellantis σε αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου στρατηγικού πλάνου εξηλεκτρισμού του Ομίλου που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2021 κατά τη διάρκεια του EV Day.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top