Αποκάλυψη: Η Skoda ετοιμάζει κάτι νέο για την «μαμά» VW

Έρχονται και νέα μοντέλα

Skoda εξέλιξη  παγκόσμια πλατφόρμα MQB-A0 VW

Η SKODA AUTO αναλαμβάνει αποκλειστικά την εξέλιξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0 του Volkswagen Group. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τις SKODA και Volkswagen για νέα μοντέλα σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αφρική, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και η Λατινική Αμερική. Ήδη η SKODA έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα για την ινδική αγορά, παρουσιάζοντας την MQB-A0-IN και πλέον αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη για την εξέλιξή της σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η πλατφόρμα MQB-A0 χρησιμοποιείται παγκοσμίως και αποτελεί τη βάση για νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε εισαγωγικές κατηγορίες μεγέθους/τιμής. Η SKODA ως μάρκα αποτελεί ήδη την αιχμή του δόρατος για το Volkswagen Group στην Ινδία, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αφρική. Στις αρχές Ιουνίου, ένα νέο SUV για την ινδική αγορά, το KUSHAQ, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην MQB-A0-IN, ειδική προσαρμογή της MQB-A0 για την τοπική αγορά. Μεσοπρόθεσμα, υπάρχουν σχέδια για προσφορά του KUSHAQ και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, ενώ ένα δεύτερο μοντέλο, με την ονομασία SLAVIA,βρίσκεται ήδη στα σκαριά και θα παρουσιαστεί προς το τέλος του έτους.

Για τις ανάγκες περαιτέρω εξέλιξης της MQB-A0, η SKODA θα προβεί σε πρόσληψη επιπλέον μηχανικών. Οι  δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη της MQB-A0 για τις νέες αγορές είναι μεγάλες, με την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία να φιλοδοξεί να καταστεί η  κορυφαία ευρωπαϊκή μάρκα στις αγορές της Ινδίας, της Ρωσίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, μακροπρόθεσμα ως μέρος της στρατηγικής “NEXT LEVEL – SKODA STRATEGY 2030

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top