Τι θέλουν τα πιτσιρίκια μέσα σε ένα Nissan Qashqai

Οι μεγάλες ευκαιρίες που δίνονται σε μαθητές

Nissan Qashqai μικρά  παιδιά μαθήματα

Η Nissan άρχισε να παρέχει περιβαλλοντικά μαθήματα σε τοπικά δημοτικά σχολεία στην Ιαπωνία το 2000. Αυτά τα μαθήματα εντάχθηκαν το 2008 στο  Waku-Waku Eco School, όπου waku-waku στα Ιαπωνικά σημαίνει συναρπαστικά. Από την αρχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, περισσότερα από 100.000 παιδιά στην Ιαπωνία έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα.

Στην συγκεκριμένη δράση, εργαζόμενοι της Nissan προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να δώσουν διαλέξεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ διενεργούν  πειράματα με μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και test drive με το Nissan LEAF, προκειμένου να ενθαρρύνουν τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους, για τον κόσμο γύρω τους. 

Η δημοτικότητα του προγράμματος πηγάζει από το γεγονός ότι τα παιδιά είναι σε θέση να μιλήσουν απευθείας με το προσωπικό της Nissan και εξίσου οι εθελοντές εκπαιδευτές έχουν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά τους από μια νέα οπτική γωνία. Όπως δήλωσε  ο Katsunori Tsuchiya, επικεφαλής σχεδιασμού και υλοποίησης στο Nissan Waku-Waku Eco School, "Μέσω των προσπαθειών μας, μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον. Θα πρέπει να συνεργαστούμε για ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα μπορούν να ζουν ευτυχισμένοι". 

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πρόγραμμα μπόρεσε να συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης και  με διδασκαλικά βοηθήματα, όπως μοντέλα αυτοκινήτων. 

Παράλληλα, η Nissan προσφέρει και  άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Design Waku-Waku Studio, όπου οι σημερινοί σχεδιαστές αυτοκινήτων διδάσκουν στα παιδιά τις βασικές αρχές του σχεδιασμού, καθώς και το Nissan Monozukuri Caravan, όπου τα παιδιά μπορούν να βιώσουν τα στοιχεία της εξατομικευμένης κατασκευής. Περισσότερα από συνολικά 20.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα δύο προγράμματα. 

Στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, το Nissan Skills Foundation, που ιδρύθηκε το 2014, υποδέχθηκε περισσότερους από 65.000 μαθητές. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων με επίκεντρο το STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), ο στόχος του ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μελλοντικής γενιάς ηγετών στην  βιομηχανία. 

Το Monozukuri Caravan είναι ένα ακόμα πρόγραμμα που λειτουργεί  τώρα στην περιοχή, καλωσορίζοντας κάθε χρόνο  περισσότερους από 4.500 μαθητές δημοτικού. Για τον εορτασμό της 35ης   επετείου του εργοστασίου του Sunderland τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει για μαθητές σε όλα τα σχολεία στα βορειοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Με την επέκταση των δραστηριοτήτων σε αυτή τη σημαντική για την Nissan περιοχή, το πρόγραμμα στοχεύει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων μαθητών στην παραγωγή, προσφέροντας μια οπτική από τη διαδικασία.  

Συναφείς πρωτοβουλίες  της Nissan λαμβάνουν χώρα και στην Κίνα, όπου ένα εκατομμύριο μαθητές δημοτικού σε περισσότερα από 750 σχολεία, σε 15 επαρχίες, έχουν συμμετάσχει στο Nissan Dream Classroom, από την έναρξή του το 2013. Σε συνεργασία με την UNESCO, το περιεχόμενο και η κλίμακα του προγράμματος επεκτείνονται χρόνο με τον χρόνο.  

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει την κατασκευή, το σχεδιασμό, τις ειδικές τεχνολογίες της Nissan και φυσικά το περιβάλλον. Δύο από τα πιο δημοφιλή μαθήματα είναι το "Eco Class", στο οποίο οι μαθητές μαθαίνουν για τους μηχανισμούς των ηλεκτροκινητήρων και στη συνέχεια πραγματοποιούν πειράματα χρησιμοποιώντας μοντέλα αυτοκινήτων. Το δεύτερο είναι το "Intelligent Driving Class" στο οποίο οι μαθητές μαθαίνουν τα πάντα για την τεχνολογία υποστήριξης οδήγησης "ProPILOT" της Nissan, χρησιμοποιώντας προγραμματισμένα μοντέλα αυτοκινήτων. 

Επιπλέον, έχουν εισαχθεί διαδικτυακά μαθήματα για να παρέχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες μάθησης σε παιδιά στην Κίνα. Η φιλοδοξία για να μάθουν και να αναπτυχθούν τα παιδιά είναι καθολική, όπως και το κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά διασκεδάζουν, ενώ ανακαλύπτουν κάθε τι καινούργιο. Με αυτό κατά νου, οι εθελοντές και οι συντονιστές της Nissan σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν αυτές τις πρωτοβουλίες πραγματικότητα.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top