Αυτό είναι το πρώτο υβριδικό λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη το παρέδωσε στο ΚΤΕΛ Λάρισας

Volvo 7900 Full Hybrid υβριδικό λεωφορείο ΚΤΕΛ Λάρισας

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέδωσε το πρώτο υβριδικό λεωφορείο για αστική συγκοινωνία στην Ελλάδα. Πρόκειται για το λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid το οποίο παραδόθηκε στο Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και ήδη πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο στους δρόμους της Λάρισας ενώ θα τεθεί στη διάθεση του κοινού τις προσεχείς ημέρες. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρουσία του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλη Σακελλαρίου και του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Σαλαμίνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου. 

Πρόκειται για  το πρώτο Full Hybrid αστικό λεωφορείο στην Ελλάδα μήκους 12 μέτρων και συνολικής χωρητικότητας 102 επιβατών, το οποίο αυτοφορτίζεται. Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που η Volvo παρουσίασε το πρώτο της αστικό υβριδικό λεωφορείο. Το Volvo 7900 Hybrid με πετρελαιοκινητήρα χαμηλών εκπομπών Euro 6 είναι το νέο σημείο αναφοράς στην αγορά αστικών λεωφορείων, καθώς η ενεργειακή απόδοση και η μείωση των εκπομπών ρύπων ακολουθεί πρότυπα τα οποία είναι ακόμα πιο αυστηρά από αυτά που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι έως και 39% χαμηλότερες σε σχέση με ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο λεωφορείο, γεγονός που το καθιστά σε ένα από τα πλέον αποδοτικά και αξιόπιστα στην αγορά.


Tο συγκεκριμένο υβριδικό λεωφορείο συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης Diesel ισχύος 240hp στις 2200rpm και με ροπή 918Nm στις 1200-1600rpm με έναν υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα τεχνολογίας I-SAM 600v ac μέγιστης ισχύος και ροπής 160hp και 800Nm αντιστοίχως. Το σύστημα κίνησης συνδυάζεται με σύστημα αποθήκευσης/ανάκτησης ενέργειας με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα.Με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τις 5.000 παγκοσμίως, τα υβριδικά λεωφορεία Volvo κυκλοφορούν ήδη σε Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Τσεχία και πολλές άλλες χώρες. Έχουν δοκιμαστεί πλέον σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, αποδεικνύοντας την κορυφαία αποδοτικότητα και αξιοπιστία που προσφέρει το μοναδικό παράλληλο υβριδικό σύστημα της Volvo.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top