Η τελευταία εκδοχή του αγωνιστικού Team Fordzilla P1 της Ford

Για τους λάτρεις των video games

Ford Team Fordzilla P1

Στα τέλη του 2020, η Team Fordzilla της Ford αποκάλυψε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του αγωνιστικού αυτοκινήτου P1 που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους gamers1. Τώρα, η Ford δίνει την ευκαιρία στους φίλους της να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του και να το οδηγήσουν σε εικονική πίστα, μετατρέποντάς το με τον τρόπο αυτό στον απόλυτο αγωνιστικό προσομοιωτή.

Το αγωνιστικό P1 – το οποίο διαθέτει εξωτερικούς χρωματισμούς εμπνευσμένους από το χώρο του gaming – τροφοδοτείται από έναν σταθμό εργασίας HP Z4 με τους παίκτες να συμμετέχουν στο παιχνίδι μέσω ενσωματωμένων πεντάλ και τιμονιού. Ο αναβαθμισμένος φωτισμός εμπρός και πίσω πάλλεται όπως η ανάσα ενός ανθρώπου που κοιμάται ενόσω το P1 βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για το επόμενο παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως ζωντανεύουν κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς τα πίσω φώτα συγχρονίζονται κάθε φορά ο παίχτης φρενάρει, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια σαφή και άμεσα ορατή σύνδεση με τα τεκταινόμενα στους εξωτερικούς παρατηρητές.

Η ηχητική διέγερση είναι επίσης εγγυημένη μέσα από ένα ενσωματωμένο σύστημα που διοχετεύει έναν ρεαλιστικό και εξατομικευμένο ήχο στον οδηγό, εξασφαλίζοντας έτσι μια πρωτόγνωρη εμπειρία αγωνιστικής προσομοίωσης.

Σε συνέχεια του εγχειρήματος P1 project, η Team Fordzilla προχωρά τώρα στο επόμενο βήμα και συνεργάζεται ξανά με τους gamers και τους σχεδιαστές της Ford για τη δημιουργία ενός νέου Supervan. Η Ford έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή Supervans, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τους αγώνες και χρησιμοποιούν ως βάση τα μοντέλα της οικογένειας Transit – το πρώτο από αυτά έκανε την εμφάνισή του πριν από 50 χρόνια, το 1971. Το νέο Supervan Vision Concept θα ενσαρκώνει τη μορφή ενός μελλοντικού μοντέλου υψηλής απόδοσης της σειράς Transit εισάγοντας το σε μία νέα διάσταση.

Το νέο αυτό εγχείρημα θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία με τον αγωνιστικό P1, με τους gamers να καλούνται να ψηφίσουν για τα διαφορετικά στοιχεία του σχεδιασμού καθ' όλη τη διαδικασία εξέλιξης. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε κατά τη διάρκεια του ζωντανού σόου της Team Fordzilla στη φετινή gamescom 2021, με τους τηλεθεατές να ψηφίζουν αν προτιμούν ένα Sportvan για την πίστα ή ένα off-road όχημα για αγώνες ράλι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top