Πόσα ευρώ κερδίζεις σε καύσιμα με το Ford Kuga Plug-In Hybrid

Το δημοφιλέστερο PHEV στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο

Ford Kuga Plug-in Hybrid δημοφιλέστερο Ευρώπη

Το Ford Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις PHEV ανεξαρτήτως κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021,1 με τους πελάτες να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 56 km που προσφέρει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, όπως δείχνουν νέα στοιχεία. Οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid κάλυψαν φέτος το 49% της συνολικής διανυθείσας απόστασης κάνοντας χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που αποθηκεύονταν στην επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή μπαταρία του, ανεβάζοντας έτσι τη δυνητική οικονομία καυσίμου στα 800€ το χρόνο.

Πιο αναλυτικά .Πάνω από τα δύο τρίτα των διαδρομών των κατόχων Kuga Plug-In Hybrid είναι μικρότερες, όπως τοπικές διαδρομές έως 50 km ή και λιγότερο που μπορούν να ολοκληρωθούν με χρήση ενέργειας από μία εξωτερικά φορτιζόμενη μπαταρία. Από 633.000 και πλέον ημέρες οδήγησης, ο στόλος των οχημάτων κατάφερε φέτος να ολοκληρώσει πάνω από 420.000 ημέρες οδήγησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η μέση καθημερινή διανυθείσα απόσταση ήταν 52 km, τιμή μικρότερη από την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος (56 km σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP).· Οι πελάτες νιώθουν αυτοπεποίθηση από τη χρήση της τεχνολογίας της μπαταρίας και μπορούν να έχουν τακτική πρόσβαση σε σημεία φόρτισης. Για κάθε 100 ημέρες οδήγησης με ένα Kuga Plug-In Hybrid, οι φορτίσεις έφτασαν τις 89.

Οι πελάτες αξιοποιούν την ολονύκτια φόρτιση και τα οικονομικότερα νυχτερινά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για μείωση του λειτουργικού κόστους. Το 35% των φορτίσεων πραγματοποιήθηκε τις νυχτερινές ώρες, με χρόνο σύνδεσης 12 ωρών ή περισσότερο – διπλάσιο δηλαδή από τις 6 ώρες που απαιτούνται για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από μία συμβατική παροχή 230-volt. Συνολικά, το 45% όλων των φορτίσεων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που δείχνει ότι οι συνήθειες φόρτισης των πελατών είναι παρόμοιες με αυτές της φόρτισης των smartphone ή των tablet τους.

Η Ford ανακοίνωσε φέτος ότι μέχρι τα μέσα του 2026, το 100% της γκάμας των επιβατικών της οχημάτων στην Ευρώπη θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με μηδενικούς ρύπους - πλήρως ηλεκτρικά ή PHEV – με τη μετάβαση στην αμιγή ηλεκτροκίνηση να πραγματοποιείται το 2030.Το Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε περισσότερες πωλήσεις τον Ιούνιο από οποιονδήποτε προηγούμενο μήνα – πάνω από 6.300 οχήματα – και τώρα υπερβαίνει σε πωλήσεις όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις τη οικογένειας Kuga συνολικά. Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, η Ford πούλησε σχεδόν 16.000 Kuga Plug-In Hybrid, ξεπερνώντας για την ίδια χρονική περίοδο τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του κατά ένα τρίτο και πλέον. 1

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top