Με ποιο τρόπο η BMW αποφεύγει τα προβλήματα στην παραγωγή αυτοκινήτων

Η λύση ακούει στην τεχνητή νοημοσύνη

BMW προληπτική συντήρηση παραγωγή

Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των συστημάτων παραγωγής, η λύση που επέλεξε το BMW Group είναι η χρήση αισθητήρων, η ανάλυση δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αντί του προηγούμενου καθεστώτος σέρβις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βάσει κανόνων, η προληπτική συντήρηση πραγματοποιείται ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος. Αυτό όχι μόνον αποτρέπει τις μη προγραμματισμένες διακοπές στην παραγωγή, αλλά συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα και στην αποδοτική χρήση πόρων διασφαλίζοντας τη βέλτιστη διαθεσιμότητα των συστημάτων. Καινοτόμες λύσεις προληπτικής συντήρησης βασισμένες σε cloud εφαρμόζονται τώρα σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής.

Τα ευέλικτα, εξαιρετικά αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής μηχανικών συστημάτων κίνησης κατασκευάζουν ένα συμβατικό κινητήρα ή το κέλυφος ενός ηλεκτροκινητήρα κάθε λεπτό. Για να διατηρηθούν αυτά τα μηχανήματα σε καλή κατάσταση, η προληπτική συντήρηση χρησιμοποιεί απλά στατιστικά μοντέλα – ή προληπτικούς αλγορίθμους AI, σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις - για την ανίχνευση τυχόν ανωμαλιών. Στη συνέχεια εκδίδει οπτικές προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις για να ενημερώσει τους εργαζομένους ότι απαιτείται εργασία συντήρησης.

Στο τμήμα αμαξωμάτων, οι κεφαλές συγκολλήσεων εκτελούν περίπου 15.000 ηλεκτροπόντες την ημέρα. Για να αποτραπούν πιθανές διακοπές λειτουργίας, συλλέγονται δεδομένα από τις κεφαλές συγκολλήσεων σε όλο τον κόσμο μέσω ειδικά εξελιγμένου λογισμικού. Στη συνέχεια, αυτά αποστέλλονται στο cloud για συσχετισμό και ανάλυση με τη βοήθεια αλγορίθμων. Όλα τα δεδομένα απεικονίζονται σε έναν ψηφιακό πίνακα υποστήριξης των διαδικασιών συντήρησης για παγκόσμια χρήση.

Στη συναρμολόγηση οχημάτων, η προληπτική συντήρηση βοηθά να αποφεύγονται διακοπές λειτουργίας των ιμάντων. Στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ, για παράδειγμα, οι μονάδες ελέγχου των συστημάτων των ιμάντων λειτουργούν 24/7 για την αποστολή δεδομένων για θέματα όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θερμοκρασίες και τοποθεσίες στο cloud, όπου αξιολογούνται συνεχώς. Οι ειδικοί δεδομένων μπορούν να αναγνωρίζουν τη θέση, την κατάσταση και τη δραστηριότητα κάθε ιμάντα ανά πάσα στιγμή. Προληπτικά μοντέλα ΑΙ χρησιμοποιούν τα δεδομένα για την ανίχνευση τυχόν ανωμαλιών και τον εντοπισμό τεχνικών προβλημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top