Η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Qashqai

Πότε έρχεται στην Ελλάδα και σε ποια τιμή

Nissan Qashqai παραγωγή

Μετά από μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων στερλινών, η τελευταία γενιά του crossover που  πρωτοστατεί στην κατηγορία, ξεκινά πλέον στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Sunderland, που γιορτάζει τα 35 χρόνια του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Qashqai, από το λανσάρισμά της πρώτης γενιάς του πριν από 14 χρόνια,  αντιπροσωπεύει ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία. Με αφορμή αυτό το ορόσημο, η Nissan προσφέρει σε κάθε μαθητή στη Βορειοανατολική Αγγλία την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Δεξιοτήτων της  (Nissan Skills Foundation), με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων , σχεδιασμένων για να προσελκύσουν τους νέους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην βιομηχανία του αυτοκινήτου.  

Από το λανσάρισμα του αρχικού μοντέλου το 2007, το Qashqai σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήταν το αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε πιο γρήγορα το ένα εκατομμύριο, τα δύο εκατομμύρια και τα  τρία εκατομμύρια μοντέλα στην παραγωγή. Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πλέον εξέλθει από τις γραμμές του Sunderland, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου. Αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007 ήταν Qashqai,  το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής επί Βρετανικού εδάφους.  

Το έμψυχο δυναμικό του εργοστασίου έχει παρακολουθήσει χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για το λανσάρισμα του Qashqai, απαριθμώντας περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας σε Paddington, Maple Cross, Cranfield, Lutterworth και Sunderland, καθώς και επιπλέον 24.000 στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και περίπου 5.000 στις αντιπροσωπείες του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το Nissan Skills Foundation ιδρύθηκε το 2014 και στοχεύει στην ενθάρρυνση των νέων να σταδιοδρομήσουν στη βιομηχανία. Έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει 10 εξατομικευμένες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 7 έως 18 ετών, καθώς και να παρέχει πόρους για τα περιφερειακά σχολεία, προκειμένου να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς STEM. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 65.000 νέοι από την ευρύτερη  περιοχή έχουν συμμετάσχει σε μια εκδήλωση του Nissan Skills Foundation. 

Η Nissan έχει επενδύσει 400 εκατομμύρια στερλίνες στο εργοστάσιο του Sunderland για να υποστηρίξει την παραγωγή του Qashqai τρίτης γενιάς. Οι βασικές επενδύσεις περιλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη γραμμή πρέσας και ανακύκλωσης σκραπ 52 εκατομμυρίων λιρών, που φέρει την ονομασία Cyclone και επιτρέπει στο Qashqai να γίνει το πρώτο μοντέλο του εργοστασίου που κατασκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό από αλουμίνιο. Στις λοιπές, νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, περιλαμβάνονται 117 νέα ρομπότ για το Body Shop του εργοστασίου, που λειτουργούν με αλουμίνιο και με το νέο χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό, που συντελεί στις αναβαθμισμένες επιδόσεις ασφαλείας του Qashqai.  

Για τα εντυπωσιακά νέα χρώματα του νέου Qashqai φροντίζει το Paint Shop, με πέντε νέους συνδυασμούς διχρωμίας. Επιπλέον, τέσσερα νέα ρομπότ εφαρμόζουν ένα λεπτό φιλμ της τελευταίας τεχνολογίας για την απομόνωση του ήχου μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα χαμηλότερο θόρυβο εντός της καμπίνας για τον οδηγό. 

Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο τελικό στάδιο της παραγωγής (τελική συναρμολόγηση), με την εισαγωγή μιας αυτόματης εγκατάστασης λήψης και αλληλουχίας στην συναρμολόγηση, η οποία, για πρώτη φορά στο εργοστάσιο, εφαρμόζει την χαμηλού βάρους πλαστική πίσω πόρτα του Qashqai. Το Qashqai είναι χτισμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF (Common Module Family), η οποία σήμανε μια σημαντική αναβάθμιση στη διαδικασία συναρμολόγησης στο αμάξωμα, με τις νέες εμπρός και πίσω αναρτήσεις και τη διάταξη του συστήματος διεύθυνσης να υποστηρίζουν τη βελτιωμένη, δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.  

Το νέο Qashqai ξεκινά από τις 24.490€  και  θα βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/new-qashqai-2021.html, όπως και στο δίκτυο των επίσημων εμπόρων της Nissan, σε όλη την Ελλάδα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top