Πότε έρχεται η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πανέομορφο μοντέλο

BMW Σειρά 4 Gran Coupé 2021 παρουσίαση άφιξη Ελλάδα

Με την πρώτη BMW Σειρά 4 Gran Coupé να έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς προστίθεται τώρα στην τελευταία γκάμα της Σειράς 4. Συγκριτικά με την προκάτοχό της είναι μεγαλύτερη κατά +143 mm σε μήκος, +27 mm σε πλάτος και +53 mm σε ύψος, ενώ το πλάτος των μετατροχίων έχει επίσης αυξηθεί – στα 1.595 mm μπροστά (+50 mm) και 1.623 mm πίσω (+29 mm). Το μεταξόνιο των 2.856 mm είναι κατά +46 mm μεγαλύτερο από του προηγούμενου μοντέλου, και +5 mm από της Σειράς 3 Sedan.

Στο εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 4 Gran Coupé, η ψηλή κεντρική κονσόλα και οι ρέουσες επιφάνειες από τον πίνακα οργάνων μέχρι τις επενδύσεις των θυρών δίνουν την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν τους εμπρός επιβάτες. Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειρά 4 Gran Coupé επωφελούνται από τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχει το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 ως στάνταρ εξοπλισμός.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη δική τους διεπαφή ελέγχου ανάλογα με την περίπτωση: οθόνη αφής (Control Display), το γνώριμο BMW Controller, μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι, φωνητικό έλεγχο (voice control) ή το προαιρετικό σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών της BMW (gesture control). Υπάρχει επίσης πρόσβαση σε μια σειρά πολύ προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music και Remote Software Upgrades.

Το BMW Live Cockpit Plus (στάνταρ εξοπλισμός) περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη ελέγχου 8,8” και έγχρωμη οθόνη 5,1” στον πίνακα οργάνων. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα που περιλαμβάνει πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης με μία οθόνη 12,3” πίσω από το τιμόνι και οθόνη ελέγχου 10,25” (control display).

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασίζεται στο cloud και προσφέρει εξαιρετικά γρήγορο και ακριβή υπολογισμό διαδρομής και ώρας άφιξης, ενημερώσεις δεδομένων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τη δυνατότητα εισαγωγής οποιασδήποτε λέξης για  την αναζήτηση ενός προορισμού. Με την ενσωμάτωση smartphone να προσφέρεται στάνταρ, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα Apple CarPlay και Android Auto μέσω του λειτουργικού συστήματος του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Remote Software Upgrades επιτρέπει τη βελτιωμένη λήψη/εγκατάσταση λειτουργιών του οχήματος και πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών ‘over the air’.

Η ιδιαίτερη φιλοσοφία του αμαξώματος διαμορφώνει ένα ευέλικτο εσωτερικό με άφθονους χώρους πίσω. Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé προσφέρει χώρο αποσκευών 470 λίτρων, η βασική χωρητικότητα στη συμβατική περιοχή του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 39 λίτρα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.290 λίτρα το μέγιστο με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, που είναι στάνταρ διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40.

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé υπογραμμίζει τα αναβαθμισμένα σπορ διαπιστευτήριά της με ένα μοντέλο επιδόσεων στην κορυφή της γκάμας. Η BMW M440i xDrive Gran Coupé  χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα /374 hp. Η BMW 430i Gran Coupé σηματοδοτεί το ντεμπούτο του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα που αποδίδει 245 hp με πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή για περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της BMW 420i Gran Coupé παράγει μέγιστη ισχύ 184 hp. Ένας τετρακύλινδρος diesel 190 hp βρίσκεται κάτω από το καπό της BMW 420d Gran Coupé.

Στην BMW M440i xDrive Gran Coupé και στις diesel εκδόσεις του νέου μοντέλου, η ήπια υβριδική τεχνολογία αυξάνει περαιτέρω τις δυναμικές επιδόσεις και την απόδοση. Η μίζα – γεννήτρια 48V υποστηρίζει άμεσα τον κινητήρα με πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp κατά την επιτάχυνση είτε από στάση ή εν κινήσει. Μία επιπρόσθετη μπαταρία αυξάνει τις ικανότητες ανάκτησης και αποθήκευσης ενέργειας πέδησης.

Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic (στάνταρ). Το προαιρετικό οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport (στάνταρ στην BMW M440i xDrive Gran Coupé) συνδυάζει ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων με χειριστήρια (shift paddles) στο τιμόνι και μία λειτουργία Sprint, η οποία ενεργοποιεί την μέγιστη απόδοση του συστήματος κίνησης και μετάδοσης σε απότομη επιτάχυνση ή μια προσπέραση.

Περίπου 40 λειτουργίες υποστήριξης που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στην οδήγηση και το παρκάρισμα διατίθενται στάνταρ ή προαιρετικά για τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Ξεχωρίζουν το Active Cruise Control με αυτόματο Speed Limit Assist, παρακολούθηση διαδρομής και αναγνώριση φωτεινού σηματοδότη (στη Γερμανία), και Steering & Lane Control Assistant.Η βασική έκδοση περιλαμβάνει προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Park Distance Control, Reversing Assist Camera και Parking Assistant με Reversing Assistant. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν Parking Assistant Plus με Surround View και Remote 3D View.

Η βασική έκδοση περιλαμβάνει προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Park Distance Control, Reversing Assist Camera και Parking Assistant με Reversing Assistant. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν Parking Assistant Plus με Surround View και Remote 3D View.

Αυτή τη φορά, μία έκδοση υψηλών επιδόσεων της BMW Σειράς 4 Gran Coupé με την ιδιαίτερη φροντίδα της BMW M GmbH θα διατίθεται με το λανσάρισμα του μοντέλου (που προγραμματίζεται για το Νοέμβριο του 2021) μαζί με τέσσερις ακόμα εκδόσεις. Όλες θα κατασκευάζονται με μία ευέλικτη διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο στην ίδια γραμμή με την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 και τις BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top