Νίκη Χάμιλτον με δραματικό φινάλε στο Bρετανικό  Grand  Prix 2020 

Ένας απίστευτος αγώνας

Pirelli Bρετανικό Grand  Prix 2020  Χάμιλτον

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κυριάρχησε στον αγώνα εκκινώντας από την pole. Ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής αντικαθιστώντας τη μέση γόμα με σκληρή στον 13ο γύρο, υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Το εμπρός αριστερά ελαστικό του κατέρρευσε στον τελευταίο γύρο, για λόγους που ακόμη ερευνώνται, παραταύτα κατόρθωσε να κερδίσει στον αγώνα.

Ο έτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas και ο Carlos Sainz με τη McLaren επίσης είχαν θέμα με τα ελαστικά στον προτελευταίο και στους τελευταίους γύρους αντίστοιχα.Ο Max Verstappen της Red Bull τερμάτισε τελικά δεύτερος, αφού πραγματοποίησε μια δεύτερη αλλαγή, στο φινάλε. Εκεί έβαλε τη μαλακή γόμα και πήρε τον εξτρά βαθμό του ταχύτερου γύρου.  Οι θερμοκρασίες ήταν παρόμοιες με του Σαββάτου, περίπου 40 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα μετά από μια ασυνήθιστα ζεστή Παρασκευή.  Ο μόνος οδηγός που δε σταμάτησε όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν ο Romain Grosjean με τη Haas. Παρέμεινε στην πίστα με το αρχικό σετ μέσης γόμας και μετά από 36 γύρους έβαλε τη σκληρή γόμα.  

Πως συμπεριφέρθηκε το κάθε ελαστικό 


 ΣΚΛΗΡΗ C1: Χρησιμοποιήθηκε απ' όλους σχεδόν τους οδηγούς για το τελικό μέρος του αγώνα. Ο οδηγός της Racing Point, Nico Hulkenberg θα είχε εκκινήσει μ' αυτή αλλά δεν μπόρεσε τελικά να φτάσει στην εκκίνηση.  
MEΣΗ C2: Οι τέσσερις πρώτοι εκκίνησαν μ' αυτή τη γόμα και οι τρεις εξ' αυτών ανέβηκαν στο βάθρο.  
ΜΑΛΑΚΗ C3: Χρησιμοποιήθηκε μόνο από πέντε οδηγούς στην εκκίνηση, ενώ οι Verstappen και Bottas την έβαλαν και στο τέλος του αγώνα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top