Οι κινητήρες της Abarth επέστρεψαν στα grid των Πρωταθλημάτων της F4

Εφοδιάζουν και τα Abarth 595 και 695

Abarth Formula 4

Με την έναρξη του Ιταλικού και του Γερμανικού Πρωταθλήματος της Formula 4 αυτό το Σαββατοκύριακο, επέστρεψε  στη δράση και ο κινητήρας Abarth T-Jet των 160 ίππων που εφοδιάζει τα μονοθέσια αυτής της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας αγώνων.Φέτος είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που οι κινητήρες της Abarth θα εφοδιάζουν τα σημαντικότερα Πρωταθλήματα της Formula 4 στην Ευρώπη, τα οποία αποτελούν τα φυτώρια για τους μελλοντικούς αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η αγωνιστική δράση επιστρέφει και για τα δύο σημαντικότερα πρωταθλήματα της Formula 4 στην Ευρώπη, αυτά της Ιταλίας και της Γερμανίας, όπου τα μονοθέσια εφοδιάζονται με τον απόδοσης 160 ίππων κινητήρα T-Jet της Abarth. Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στις πίστα Misano Adriatico (Ιταλία) και Lausitzring (Γερμανία).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στα Πρωταθλήματα της Formula 4 συμμετείχαν πολλά παιδιά και εγγόνια πρώην Παγκόσμιων Πρωταθλητών, όπως ο Mick Schumacher και ο ξάδερφος του David (γιος του Ralf Schumacher), o Enzo Fittipaldi (εγγονός του Emerson) και ο Sebastian Montoya, γιος του οδηγού της Formula 1 και νικητή εκτός των άλλων του Indianapolis 500, Juan Pablo Montoya.   


Η Abarth αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή κινητήρων των μονοθεσίων της Formula 4 από το 2014, συνεχίζοντας τη φιλοσοφία του Carlo Abarth που ήθελε να κάνει προσιτή για τους νέους τη συμμετοχή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.Η απόδοση του κινητήρα T-Jet των 160 ίππων σε συνδυασμό με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος των μονοθεσίων εξασφαλίζει πολύ καλή αναλογία κιλών/ίππων επιτρέποντας στους νέους οδηγούς να κερδίσουν πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία. Ο ίδιος κινητήρας εφοδιάζει παράλληλα και τη σειρά αυτοκινήτων παραγωγής της Abarth, 595 και 695, σε διάφορα επίπεδα απόδοσης από 140 έως και 180 ίππους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top