Τα νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active 

Για τις δύσβατες διαδρομές 

Ford Tourneo Transit Connect Active 

Η Ford επεκτείνει τώρα την ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα μοντέλων Active με τη νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το βαν Transit Connect Active, που σύντομα θα διατίθενται για παραγγελία, με παράδοση από τα τέλη της χρονιάς. Όλα τα νέα μοντέλα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active αντλούν ισχύ από τον 1.5L EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford που διαθέτει προηγμένο σύστημα ψεκασμού του καυσίμου, υπερσυμπίεση και τεχνολογίες ελέγχου των εκπομπών ρύπων, προσφέροντας άμεση απόκριση σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση.Αποδίδοντας ισχύ 100 ή 120 ίππων, ο κινητήρας συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλή διαδικασία αλλαγών των σχέσεων ή με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Το μπλοκέ διαφορικό mLSD διατίθεται με τα μοντέλα Tourneo και Transit Connect προαιρετικά στην έκδοση με τον κινητήρα των 120 ίππων.

 
Από τις τεχνολογίες αυτές ξεχωρίζουν το σύστημα Intelligent Speed Limiter2 που βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν πρόστιμα που σχετίζονται με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας προσαρμόζοντας αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ώστε να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, τα Pre-Collision Assist με Active Braking,2 Side Wind Stabilisation,2 καθώς και το Active Park Assist2 – το τελευταίο υποστηρίζει τον οδηγό στους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους. 


Οι νέες εκδόσεις Active προσφέρουν επίσης χαρακτηριστικές επενδύσεις εσωτερικού και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και υποστήριξης του οδηγού διατηρώντας παράλληλα την πρακτικότητα και την ευελιξία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της σειράς Connect. 
Διαθέσιμο σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, το ευρύχωρο Tourneo Connect Active μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και όλο τον σπορ εξοπλισμό τους με στυλ και άνεση, για αποδράσεις στην ύπαιθρο ή για πιο μακρινά ταξίδια με τους φίλους ή την οικογένεια. Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active έρχονται να πλαισιώσουν το οκταθέσιο Tourneo Custom Active και το βαν Transit Custom Active που λανσαρίστηκαν τον περασμένο μήνα. 


Τόσο το Tourneo Connect Active όσο και το Transit Connect Active μπορούν να παραγγελθούν με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό mLSD που έχει ήδη λανσαριστεί για τα μεγαλύτερα μοντέλα Active. Το mLSD – σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή τριβής – μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη ελκτική πρόσφυση επιτρέποντας στον οδηγό να κινείται με άνεση σε βρεγμένες, ολισθηρές και δύσκολες επιφάνειες όπως χωματόδρομοι, κακοτράχαλες διαδρομές, χορτάρι, χιόνι ή πάγος. 


Οι μηχανικοί της Ford ανάπτυξαν ένα ειδικά εξελιγμένο Traction Control για πιο αποτελεσματική συμβατότητα με τα χαρακτηριστικά του μπλοκέ διαφορικού mLSD,  βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις επιδόσεις σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού. Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active χαρακτηρίζονται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 24 mm μπροστά και κατά 9 mm πίσω, ώστε να περνούν πιο άνετα πάνω από σαμαράκια, αυλάκια και κακοτράχαλους δρόμους. Το διευρυμένο ύψος προσφέρει επίσης μία ψηλότερη θέση οδήγησης για να μπορεί ο οδηγός να έχει καλύτερη εποπτεία του δρόμου, στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και κατά την οδήγηση σε off-road διαδρομές. 

Για τη μεταφορά ογκώδους εξοπλισμού - από σχάρες ποδηλάτων και κανό μέχρι επαγγελματικά εργαλεία - τα νέα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active διαθέτουν ράγες οροφής στο στάνταρ εξοπλισμό τους. Η οικογένεια των Tourneo και Transit πέρσι συνετέλεσε στο να αναδειχτεί η Ford η δημοφιλέστερη μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη για πέμπτη συνεχή χρονιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top