Ο Joachim Winkelhock 20 χρόνια στην Opel

Διάσημος πιλότος της Formula 1

Opel Joachim Winkelhock

Ήρθε στην Opel 20 πριν από 20 χρόνια, αμέσως μετά από τη νίκη του στο Le Mans. Ο Joachim Winkelhock έτρεξε στο πρωτοεμφανιζόμενο DTM (German Touring Car Masters) με το Opel-Astra V8 Coupé (460-hp). Από τότε, ο Σουαβός έχει παραμείνει πιστός στην Opel – επί τέσσερα χρόνια ως οδηγός αγώνων και 16 χρόνια ως πρεσβευτής της μάρκας.


Πιλότος της Formula 1, κάτοχος του τίτλου στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, στο DTM και νικητής στο Le Mans, πρεσβευτής της μάρκας Opel – όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνθέτουν το προφίλ του Joachim Winkelhock. Στη Μ. Βρετανία, είναι γνωστός ως “Smokin’ Jo” αφενός γιατί έκανε τα πίσω λάστιχα να καπνίζουν, αφετέρου γιατί στο παρελθόν ήταν δεινός καπνιστής. Στη Γερμανία, όλοι τον αποκαλούν "Jockel", που θυμίζει ηχητικά το “τζόκεϊ”, κάτι το οποίο ταιριάζει στη μικροκαμωμένη φιγούρα του.


Ο Jockel κέρδισε  στο Γερμανικό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 το 1988 με την WTS team του manager του Michael Schumacher, Willi Weber. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, μεταπήδησε στη F1 με την AGS πριν τον απορροφήσουν ολοκληρωτικά οι αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Το 1993, ο “Smokin' Jo” έγινε Βρετανός Πρωταθλητής με την BMW. Στη συνέχεια, πέτυχε έναν άθλο με την ομάδα του Μονάχου το 1999, κερδίζοντας τον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans.Μπορεί να μη συμμετέχει πλέον σε αγώνες ως επαγγελματίας, ωστόσο ο Jockel συνεχίζει να απολαμβάνει τα ‘κοσμήματα’ από το σεντούκι με το θησαυρό της Opel Classic, οδηγώντας τα σε ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων. Tο ζεύγος Winkelhock αναπλήρωσε το κενό, με τη δοκιμή του Opel Grandland X, του πρώτου plug-in υβριδικού οχήματος που στάθμευσε στην είσοδο του σπιτιού της οικογένειας. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top