Tα μυστικά της σχεδίασης του MINI John Cooper Works GP

Η παραγωγή θα είναι μόλις 3000 αντίτυπα

MINI John Cooper Works GP σχεδίαση

Το MINI John Cooper Works GP  είναι εμπνευσμένο από τα θρυλικά επιτεύγματα της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το μοντέλο αυτό – η παραγωγή του οποίου περιορίζεται στα 3.000 αντίτυπα – είναι η επιτομή των μέγιστων επιδόσεων και του ασυμβίβαστου δυναμισμού. Το μοντέλο συνεχίζει την παράδοση των John Cooper Works GP 2013 και 2006 που ήταν επίσης εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής (limited-edition).


Το επίπεδο εμπρός τμήμα σε συνδυασμό με το φαρδύ μετατρόχιο, τη μεγάλη εμπρός ποδιά, τα διευρυμένα τόξα των τροχών και την πίσω πτέρυγα που είναι ορατή ακόμα και από μπροστά αποπνέουν την αίσθηση δυναμικών επιδόσεων. Κλασικά σύμβολα ΜΙΝΙ όπως το ελλειπτικό σχήμα των προβολέων και η εξαγωνική μάσκα αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ταυτότητας και προσδίδουν υψηλή αναγνωρισιμότητα. Ταυτόχρονα, χαρακτηριστικά γνωρίσματα John Cooper Works όπως η εισαγωγή στο καπό και η εξαγωνική μάσκα με το λογότυπο GP ενισχύουν τη σπορ αίσθηση του εμπρός τμήματος.

Η πλαϊνή όψη του MINI John Cooper Works GP αποκαλύπτει την πιο σπορτίφ σιλουέτα ΜΙΝΙ στην ιστορία του μοντέλου. Ο συνδυασμός φθίνουσας επιφάνειας κρυστάλλων και ανοδικής μεσαίας γραμμής διαμορφώνει ένα σφηνοειδές προφίλ που δημιουργεί μία αίσθηση επιτάχυνσης ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.


Η μεγάλη εμπρός ποδιά και η επίσης μεγάλη αεροτομή οροφής προσδίδουν στην πλαϊνή όψη αγωνιστικό στυλ και παράλληλα διασφαλίζουν βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Το εξωτερικό μεταλλικό χρώμα Racing Grey εναλλάσσεται μεταξύ light grey και blue-violet, δημιουργώντας μία έντονη αίσθηση βάθους, ενώ η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών έχουν φινίρισμα Melting Silver. Όλα τα κλασικά χρωμιωμένα στοιχεία μπροστά, στο πλάι και πίσω, όπως λογότυπα MINI, λαβές θυρών, τάπα ρεζερβουάρ, πλαϊνά ‘φινιστρίνια’ και πλαίσια προβολέων φέρουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα σε αυτό το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Η χρήση ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα βελτιστοποιεί τη σχέση ισχύος/βάρους, ενώ η βέλτιστη κατανομή φορτίου άξονα υπόσχεται τη γνώριμη αίσθηση go-kart MINI. Το απόλυτο στοιχείο στο προφίλ είναι τα καλύμματα στα τόξα των τροχών – τα λεγόμενα ένθετα θόλων – που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. Εδώ χρησιμοποιείται χειροποίητο ανακυκλωμένο ύφασμα από ανθρακονήματα από το εργοστάσιο του Landshut. Για πρώτη φορά, το ανθρακονημάτινο ύφασμα είναι εμφανές και τονίζεται με μαύρη εξαγωνική ραφή. Επίσης, η αρίθμηση στο εμπρός ένθετο δείχνει τον αριθμό παραγωγής. Οι ελαφριές, σφυρήλατες ζάντες 18” σε δίχρωμη σχεδίαση ερμηνεύουν το εντυπωσιακό θέμα τεσσάρων ακτίνων του MINI John Cooper Works GP με περίτεχνο στυλ. Είναι η ελαφρύτερη σφυρήλατη 18άρα ζάντα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε MINI, συμβάλλοντας αισθητά στη μείωση βάρους.


Το πίσω τμήμα απηχεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εμπρός και πλαϊνού τμήματος. Η εντυπωσιακή αεροτομή οροφής δεν αποτελεί μόνο στιλιστικό στοιχείο: το σχήμα της διασφαλίζει βέλτιστη αεροδυναμική πίεση και εναρμονίζεται άριστα με τη γεωμετρία. Το ίδιο ισχύει και για τους διαχύτες και τους αεραγωγούς στην ποδιά. Τοποθετημένη σε περίοπτη θέση στο κέντρο του κάτω πίσω τμήματος, η κλασική διπλή απόληξη εξαγωγής ενσαρκώνει το DNA του John Cooper Works. Οι απολήξεις από γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι κατασκευάζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή διάμετρο και προεξέχουν δυναμικά από το διαχύτη.


Το εσωτερικό του MINI John Cooper Works GP συνδυάζει καθαρόαιμη σπορ αίσθηση με έντονες χρωματικές πινελιές. Ο σκούρος χρωματισμός και η φιλοσοφία υλικών δημιουργεί ένα απέριττο σπορ περιβάλλον με χρωματιστές λεπτομέρειες σε επιλεγμένα σημεία. Στο χώρο του οδηγού, ο νέος, ανεξάρτητος ψηφιακός πίνακας οργάνων στην κολόνα του τιμονιού φέρνει χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.Οι τελευταίες τεχνικές παραγωγής όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση ολοκληρώνουν την εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο από τη θέση του οδηγού είναι τα αλουμινένια χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (shift paddles) στο σπορ τιμόνι – που κατασκευάζονται μέσω 3D εκτύπωσης.  

Το MINI John Cooper Works GP δεν έχει πίσω κάθισμα, όπως τα προηγούμενα μοντέλα, καθώς στόχος ήταν η μέγιστη δυνατή μείωση συνολικού βάρους. Οι καθαρές και απέριττες επιφάνειες του πίσω τμήματος εκφράζουν επίσης μία μίνιμαλ αισθητική. Το μεγάλο λογότυπο “GP” στο πίσω τροπέτο δημιουργείται με τη χρήση υλικών διαφορετικής σύστασης και αποτελεί μία εντυπωσιακή νότα καινοτομίας στην καμπίνα. Πίσω από τα εμπρός καθίσματα, η κόκκινη εγκάρσια μπάρα δημιουργεί μία αγωνιστική ατμόσφαιρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top