Τo νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020  

Δείτε για ποιους λόγους πήρε το τίτλο

Peugeot 208 Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020  

Το νέο Peugeot  208 αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» στις 2 Μαρτίου, στη Γενεύη, από μία επιτροπή 60 Ευρωπαίων δημοσιογράφων αυτοκινήτου, προερχόμενους από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Η κριτική επιτροπή αποθέωσε τη γκάμα κινητήρων του 208, δηλώνοντας: «Το Peugeot 208 προσφέρει τη δύναμη της επιλογής, καθώς διατίθεται με ηλεκτρικό κινητήρα και με κινητήρες βενζίνης και  πετρελαίου». Η επιτροπή έκανε λόγο, επίσης, για το τολμηρό design και την πρωτοποριακή τεχνολογία του ΝΕΟΥ PEUGEOT 208, το οποίο όντας ήδη best-seller, αποτελεί το πρώτο PEUGEOT της συγκεκριμένης κατηγορίας (B Segment) που κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο του ευρωπαϊκού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς»! Βέβαια, το PEUGEOT 208 είναι το 6ο συνολικά αυτοκίνητο της γαλλικής μάρκας που κατακτά αυτό τον τίτλο. 

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του ενσωματώνει το DNA της PEUGEOT, με τα LED φώτα στη μάσκα να προσιδιάζουν με 3 νυχιές λιονταριού. Οι σμιλεμένοι θόλοι των τροχών και τα πίσω φτερά αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Το PEUGEOT 3D i - Cockpit ® (head-up display, compact σπορ τιμόνι και οθόνη αφής) καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας όντας μοναδικό στην κατηγορία του, το οποίο δεν αναβαθμίζει μόνο την αισθητική του αυτοκινήτου, αλλά και την ασφάλεια. 

Ο θεσμός του Αυτοκινήτου της Χρονιάς βραβεύει ένα μοντέλο best seller, καθώς σχεδόν 110.000 πελάτες το έχουν ήδη παραγγείλει - μόλις 4 μήνες μετά το ευρωπαϊκό του λανσάρισμα - και το 15% των παραγγελιών αφορούν την ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, στη Γαλλία το μοντέλο ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του τον Φεβρουάριο! 

 O  Jean-Philippe IMPARATO, CEO της Peugeot ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που το ΝΕΟ PEUGEOT 208 κέρδισε το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς»! Αυτό το τρόπαιο υπογραμμίζει την αριστεία και τη δέσμευση όλων των ομάδων της μάρκας PEUGEOT και του Ομίλου PSA. Είναι η πρώτη φορά που ένα PEUGEOT αυτής της κατηγορίας (B Segment) θριαμβέυει στον θεσμό αυτό. Παρεμπιπτόντως, τρία PEUGEOT που έχουν ανακηρυχθεί αυτοκίνητα της χρονιάς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο, το 308, το 3008 και τώρα το 208. Το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» υπερθεματίζει τη στρατηγική της «δύναμης της επιλογής» που προσφέρει η Peugeot. Από εδώ και στο εξής, οι πελάτες μας θα είναι σε θέση να επιλέγουν μεταξύ του ηλεκτρικού e-208 και του 208 με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου, γνωρίζοντας πως επιλέγουν το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»! 
 Η PEUGEOT με την κατάκτηση του φετινού Car of the Year εισάγεται στις «top 3» μάρκες με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του θεσμού, 6 στο σύνολο. Το ΝΕΟ PEUGEOT 208 ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020» ακολουθεί το SUV 3008 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017), το 308 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014), το 307 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2002), το 405 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1988) και το 504 (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1969). Μάλιστα, το εν λόγω τρόπαιο είναι το δωδέκατο κατά σειρά διεθνές βραβείο που έχει ήδη κατακτήσει το μοντέλο.
 
Ωστόσο, το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» αποτελεί την σημαντικότερη και την πλέον αναγνωρίσιμη διάκριση διεθνώς, καθώς η κριτική επιτροπή του θεσμού απαρτίζεται από 60 δημοσιογράφους, , οι οποίοι ειδικεύονται στο αυτοκίνητο και είναι διεθνώς διακεκριμένοι. Ο θεσμός ιδρύθηκε το 1964 και ο νικητής του ανακοινώνεται κάθε χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top