Αποστολή Βοιωτία: Γνωρίζουμε το νέο Nissan Juke -Τιμές 

Κερδίζει τις εντυπώσεις

Nissan Juke παρουσίαση Ελλάδα δοκιμή τιμές

Περιμέναμε με ανυπομονησία να δοκιμάσουμε τη νέα γενιά του Juke ενός crossover που αν μη τι άλλο μόνο απαρατήρητο δεν περνούσε στον δρόμο.Η ευκαιρία ήρθε με την ενημέρωση από τον Γιάννη Μεθενίτη των δημοσίων σχέσεων της Ελληνικής αντιπροσωπείας  για την δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου μοντέλου..Όταν [ρωτοπαρουσιάστηκε  το 2010 ητο σχήμα του  ξένισε πολλούς . Σε άλλους άρεσε πολύ ενώ υπήρχαν κια κάποιοι που τους ξένιζε το όλο σχήμα. Κατάφρερε όμως να πουλήσει σχεδόν 1.000.000 αυτοκίνητα.


Η νέα γενιά διατηρεί την ριζοσπαστική της σχεδίαση όμως το όλο σχήμα δείχνει πιο εύπεμπτο κερδίζοντας ακόμη και αυτούς που δεν τους αρέσουν τα πολύ extreme σχεδιαστικά στοιχεία. Με το πέρασμα των χρόνων το νέο Nissan Juke  ομόρφυνε ειδικά στο μπροστινό μέρος όπου ακολουθείται η νέα σχεδιαστική ταυτότητα, διατηρώντας τις έντονες ακμές  με την διαφορά ότι τα στενόμακρα  φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led  ενσωματώνονται πιο ομαλά στο "πρόσωπο" του αυτοκινήτου. Ακολουθούν οπτικά τα νικελένια "φιλέτα| της μάσκας σε σχήμα V-Motion  Οι μεγάλοι στρογγυλοί προβολείς εξακολουθούν να κάνουν έντονη την παρουσία τους ακριβώς από κάτω .Το αμάξωμα θυμίζει coupe με ατο απότομο κοφτό πίσω μέρος  και τα όμορφα φωτιστικά σώματα που βρίσκονται ψηλά αλλά όχι κάθετα.


Περνώντας στο εσωτερικό βλέπεις ότι η νέα  πλατφόρμα πάνω στην οποία πατάει έχει δώσι πολλούς πόντους στην άνεση των επιβατών. Το Juke όχι  μόνο ενηλικιώθηκε αλλά μεγάλωσε  , με μήκος 4,210 mm, ύψος 1,595 mm και πλάτος 1.800 mm ενώ έγινε πιο ελαφρύ αλλά και πιο άκμαπτο.Ο χώρος για τα γόντα των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 5,8 εκατοστά , σταν καφάλια κατά 1,1 εκατοστά . Αλλά και για  τις απιοσκυές έχει δοθεί μεγαλύτερος ΄χωρος φτάνοντας τα 422 λίτα.  


Τιο ταμπλό είναι σύγχρονο με αναβαθμισμένα ποιοτικά μαλακά υλικά που έχουν τοποθετηθεί και στις πόρτες. Στην μεγάλη κεντρική οθόνη 8 ιντσών που δεσπόζει πάνω από τους τρεις αεραγωγούς προβάλλονται όλες οι ηλκεκτρονικές λειτουργίες του Juke. Μεταξύ αυτών και η εφαρμογή NissanConnect Services με τιος πολλαπλές λειτουργίες. Το NissanConnect σας προσφέρει απίστευτη ευκολία με μια εύχρηστη εφαρμογή. Από σοβαρΈς καταστάσεις, όπως αυτόματη κλήση για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος, μέχρι ευκολίες όπως  το κλείδωμα από απόσταση του νέου σας Nissan JUKE. 


Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Apple CarPlay και το Android Auto για την αντανάκλαση των εφαρμογών από το κινητό σας ενώ έχετε την δυνατότητα της πρόσβασης σε χάρτες TomTom  και Live Traffic ενεργοπιώντας  το In-Car Wi-Fi, συνδεόντας τον φορητό υπολογιστή σας.

Για τους λάτρεις της μουσικής το ηχοσύστημα Bose Personal Plus σας ...μεταφέρει στο...Μέγαρο μουσικής με τα 8 ηχεία και τις δύο μονάδες UltraNearfield που βρίσκονται ενσωματωμένες στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων. ΄και μια και μιλάμε για καθίμστα πρέπει να δώσουμε τα έυσημα στη Nissan ακθώς πρόκειται για τα πιο προσεγμένα καθίσματα που έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια.  

 
Είχαμε την ευκαιρία να  δοκιμάσουμε το Juke στην εθνική οδό και να το... τσιτώσουμε δοκιμάζοντας το νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήτα 1,0 λίτρου με τους 117 ίππους. Οι επιδόσεις ικανοποιούν και με το παραπάνω. Είδαμε στο ταχύμετρο την βελόνα να αγγίζει τα 180 χλμ. ενώ για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεστε 10,4 δευτερόλεπτα.

Το μοτέρ εντυπωσιάζει με την πολιτισμένη λειτουργία του, τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου που προσφέρει. Συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων έίτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 σχέσεων με paddles για τις αλλαγές. Υπάρχουν διαθέσιμα και προγράμματα οδήγησης  κ Eco, Standard, Sport.

Όσο για την μέση κατανάλωση καυσίμου με τον Πάρι Ποντίκα οδηγό στο τιμόνι -σε σημαντικό μέρος της διαδρομής- καθώς είχαμε και τις εναλλαγές στην οδήγηση δεν μπορείς να πλησιάσεις την μέση εργοαστασιακή των 4,8 λίτρων ανά 100 χλμ.Αλλά κααι πάλι δεν ανέβηκε πάνω από τα 6 λίτρα.. Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης πιο... αναλυτικός στην αξιολόγηση μας ανέλυε κατά την διάρκεια της διαδρομής τα ατού του Juke. Από την πλευρά μας οδηγήσαμε στα στροφιλίκια ενώ καθίσαμε και πίσω για να δούμε την άνεση των επιβατών.  


Στον δρόμο μας εντυπωσιάσε η στιβαρότητα του, ενώ παρά το αυξημένο ύψος έχει μειωμένες κλίσεις στις στροφές. Τα φρένα εξαιρετικά .Όμως ακόμη και να κάνετε λάθη υπάρχει...λύση.Το Juke γίνεται το τρίτο μοντέλο της Nissan που διαθέτει την τεχνολογία ProPILOT, η οποία αποτελεί μέρος του οράματος Nissan Intelligent Mobility.Η τεχνολογία δίνει την δυνατότητα επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του Juke διατηρώντας  την σωστή απόσταση απο το προπορευποομενο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Στον εξοπλσιμό υπάρχει πακέτο ασφαλέιας που συναντάμε σε ακριβότερα μοντέλα . Μεταξύ άλλων διατίθεται αυτόματο φρενάρισμα σε αναγνώριση πεχών και ποδηλάτων, σύστημα παρέμβασης Εσε ακούσια αλλαγή λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, Το Around View Monitor σας δίνει μια προβολή θέασης 360° του αυτοκινήτου σας κάνοντας το παρκάρισμα ...παιχνιδάκι.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 17900 ευρώ και αποτελούν βασικό ατού του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την παρομοιώδη αξιοπιστία της Nissan.
Αναλυτικά 
1.0P-T Energy  € 17.900
1.0P-T Acenta  € 18.900
1.0P-T N-Connecta € 20.900
1.0P-T N-Connecta Pack  € 21.900
1.0P-T N-Design € 24.500
1.0P-T N-Design Tech € 26.000
1.0P-T Techna € 24.500
1.0P-T DCT Acenta € 20.900
1.0P-T DCT N-Connecta € 22.400
1.0P-T DCT N-Connecta Pack € 23.900
1.0P-T DCT N-Design € 26.500
1.0P-T DCT N-Design Tech € 28.000
1.0P-T DCT Techna € 26.500


NIssan Juke λοιπόν  για οδηγούς που θέλουν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο ασφάλεια 5 αστέρων ,με στυλ και τιμή που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.Για την έλευση του Nissan Juke κόπηκε και τούρτα που προσέφερε οι αντιπρόσωπος της Nissan στην Βοιωτία Στάθης Γεωργόπουλος. Στην αναμνηστική φωτογραφία με τον Τάκη Θεοχαράκη της Nissan και τους συναδέλφους Πάρι Ποντίκα και Βασίλη Σαρημπαλίδη.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top