Βίντεο: η Nissan σας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τα παιδικά καθίσματα 

Χιλιάδες ώρες δοκιμών για ασφαλή  αοτελέσματα 

Οι μηχανικοί ασφάλειας της Nissan αφιερώνουν χιλιάδες ώρες και περισσότερους από 6.400 ελέγχους για την αξιολόγηση των παιδικών καθισμάτων, με την τοποθέτηση τους στα πίσω καθίσματα των  Nissan και INFINITI. Αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης  είναι ο οδηγός “Fit Kids Child Safety Fit Guide”, ο οποίος βοηθά τους γονείς να επιλέξουν με σιγουριά το παιδικό κάθισμα που ταιριάζει καλύτερα στο όχημά τους. 
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών. Πολλοί από αυτούς τους θανάτους, θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη σωστή χρήση συστημάτων συγκράτησης των  παιδιών, ή παιδικών καθισμάτων. 

Ο μηχανικός ασφάλειας προϊόντων της  Nissan,  Brandon Sanders,  υπενθυμίζει σε όλους τους γονείς και τους συνοδούς παιδιών να διαβάσουν το εγχειρίδιο του συστήματος συγκράτησης των παιδιών ή του παιδικού καθίσματος, για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάσταση και χρήση του. 
 Όλα τα  παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν  ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών μπορεί να αποδειχθεί πονοκέφαλος για τους γονείς. Το πρόγραμμα Snug Kids της Nissan, δημιουργήθηκε για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία. Ξεκίνησε το 2002 και αποτελεί  το  πρώτο, στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας,  πρόγραμμα εγκατάστασης καθισμάτων αυτοκινήτου, το οποίο έχει σαφή προσανατολισμό προς την ασφάλεια των παιδιών. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top