Νίκη για τη SKODA Fabia R5 στο WRC 2 Pro 

Έγινε σε έναν αγώνα που μπήκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 

SKODA Fabia R5 νίκη WRC 2 Pro 

Στο Ράλι Χιλής, έναν αγώνα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι της FIA, όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν το άγνωστο, με όλα τα πληρώματα να ξεκινούν από μηδενική βάση γνώσης καθώς απαγορευόταν κάθε δοκιμή πριν από τον αγώνα. 


Η  άνετη επικράτηση του Kalle Rovanperä  με την ιδιωτικής συμμετοχής SKODA Fabia R5 που έδωσε την πρώτη νίκη φέτος στην ομάδα της SKODA Motorsport στην κατηγορία WRC 2 Pro, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τον 18χρονο Φινλανδό που οδήγησε αλάνθαστα σε έναν απαιτητικό αγώνα με έντονο συναγωνισμό, όσο και για την SKODA Motorsport η οποία του «έδωσε» ένα άρτια προετοιμασμένο αυτοκίνητο τόσο σε επίπεδο δυνατοτήτων, όσο και αξιοπιστίας.

Οι Kalle Rovanperä και Jonne Halttunen, όπως και τα υπόλοιπα πληρώματα χωρίς δυνατότητα για τέλεια ρύθμιση του αυτοκινήτου, παντελή έλλειψη γνώσης σχετικά με την απόδοση και τη φθορά των ελαστικών, αλλά και μεγάλους κινδύνους που επεφύλασσαν οι στενοί συχνά δασικοί δρόμοι, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της SKODA Fabia R5, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί σε όλο το τριήμερο του αγώνα.


Έχοντας να συναγωνιστεί έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Mads Ostberg και γνωρίζοντας τη διαφορά συνολικής εμπειρίας, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Rovanpera έκανε τις καλύτερες δυνατές επιλογές ελαστικών, κατάφερε από το πρώτο σκέλος να βρει το κατάλληλο set up για τη Fabia R5 και ήταν πολύ γρήγορος σε κάθε Ειδική Διαδρομή. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα προσωρινό πρόβλημα του Ostberg με τα φρένα του, στο δεύτερο σκέλος, όπου και δημιούργησε μία άνετη διαφορά ασφαλείας, που κράτησε μέχρι το τέλος. Ο άλλος 18χρονος οδηγός της SKODA Motorsport, ο Βολιβιανός Marco Bulacia, τερμάτισε με τη δική του SKODA Fabia R5 στην 4η θέση της WRC 2 Pro.
Επόμενος αγώνας, το Ράλι Πορτογαλίας, 30 Μαΐου - 03 Ιουνίου, στην περιοχή του Porto.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top