Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Anniversary Edition στη Νέα Υόρκη

Με αφορμή τα 50 χρόνια ιστορίας αγώνων 

Nissan GT-R  50th Anniversary Edition

Λίγα οχήματα στον κόσμο μπορούν να αναγνωριστούν αμέσως, με μόλις τρία γράμματα. Όμως, για τους απανταχού λάτρεις των αυτοκινήτων, το "GT-R" έχει γίνει συνώνυμο του ενθουσιασμού, των υψηλών επιδόσεων  και της απαράμιλλης βελτίωσης. Ενώ πολλοί πίστευαν ότι η βελτίωση και η απόδοση του twin-turbo V6 κινητήρα των 3.8 λίτρων, με τους 565 ίππους, έχει φτάσει στο απόγειό της, εντούτοις οι Takumi που συναρμολογούν στο  χέρι αυτό το “διαμάντι”, έκρυβαν μερικούς άσσους στα μανίκια τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται  η ενσωμάτωση νέων υπερσυμπιεστών,  οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση της απόκρισης του κινητήρα σε χαμηλές στροφές,  αυξάνοντας την συνολική απόδοση κατά 5%.  Ακόμη, οι πολλαπλές εξαγωγής, εμπνευσμένες από την τεχνολογία των αγωνιστικών αυτοκινήτων, έχουν βελτιστοποιηθεί για ακόμα πιο  δυναμικό συντονισμό του μηχανικού συνόλου.

Το GT-R διαθέτει ένα αναθεωρημένο κιβώτιο 6  ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη,  με εκλεπτυσμένο "R mode", φτιαγμένο τόσο για κανονική όσο και για αγωνιστική οδήγηση. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση έχει ρυθμιστεί ώστε να παρέχει καλύτερη σταθερότητα στις στροφές και πιο ομαλή οδήγηση.

Το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο γραμμικό και ακριβές από ποτέ, απαιτώντας ελάχιστες διορθώσεις σε ταχύτητες έως και 300 km/h. Το σύστημα πέδησης είναι πιο ενισχυμένο, με αυξημένη απόκριση ακόμα και όταν ασκηθεί μικρότερη πίεση στο πεντάλ.
Πραγματοποιώντας το  ντεμπούτο του στο φετινό  Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης,  το Nissan GT-R 50th    Anniversary Edition, “πηγαίνει” το θρυλικό μοντέλο σε ένα επίπεδο που σίγουρα ήταν αδιανόητο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά,  πριν από 50 χρόνια.

Για να γιορτάσουν τον μισό αιώνα του GT-R, οι μηχανικοί υπερέβαλαν εαυτόν  για να βρουν αναξιοποίητες δυνατότητες περαιτέρω απόδοσης, φροντίζοντας παράλληλα το αυτοκίνητο να είναι το ίδιο απολαυστικό για τον οδηγό, σε οποιοδήποτε επίπεδο.
 Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top