Ελάτε να γνωρίσουμε τα μυστικά του νέου Nissan LEAF

Με προηγμένη τεχνολογία και αυξημένη αυτονομία  

Nissan LEAF

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, αποτελεί την αποτελεί την ενσάρκωση του Intelligent Mobility της Nissan,  του οράματος  της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. 
Στο επίκεντρο του Nissan Intelligent Power, στο νέο Nissan LEAF, βρίσκεται  το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης,  το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή και ισχύ, με περισσότερο δυναμικές επιδόσεις. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνει  η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αυξημένη ισχύ, όπως και ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας.

 


Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική οδηγική απόδοση, ισχύος 110 kW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 40 κιλοβατωρών, διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 270 χιλιόμετρα, σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP.Η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδήγησης του Nissan LEAF, το ProPILOT και το ProPILOT Park, καθιστούν ξεκούραστη  την οδήγηση σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία και αντίστοιχα πανεύκολη την στάθμευση. Το πρωτοποριακό e-Pedal φέρνει δίνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενθουσιάζοντας τους  οδηγούς και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.


Οι επιβάτες του νέου Nissan LEAF θα επωφεληθούν επίσης από ένα νέο interface με μια εφαρμογή για smartphones, που τους επιτρέπει να  παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να προθερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν καν το οδηγήσουν !Το νέο μοντέλο Nissan LEAF αντικαθιστά επάξια το αυτοκίνητο πρώτης γενιάς, το οποίο έχει γίνει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι  περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα έχουν πωληθεί από το 2010, χρονιά στην οποία ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του μοντέλου.

 


Έχοντας κατακτήσει πάνω από 100 παγκόσμια βραβεία, από το πρώτο λανσάρισμά του το 2010, το Nissan LEAF έχει εδραιώσει μια ισχυρή “υπόληψη”  για την προηγμένη τεχνολογία, καθώς και την αποτελεσματικότητα, πρακτικότητα, άνεση και τη δυναμική οδήγηση που προσφέρει. , Πρόσφατα το νέο Nissan LEAF έλαβε το βραβείο του "Καλύτερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς" στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων και  plug-in υβριδικών από το "L'Automobile et L'Entrprise", ενώ στα βραβεία που του απονεμήθηκαν   τους τελευταίους 12 μήνες, περιλαμβάνεται το βραβείο DiarioMotor.com Electric Pushing στην Ισπανία, το Motor Electric στην Ιταλία και το βραβείο 2018 Drive Power Gold στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top