Το Nissan Serena και το ProPILOT πήραν τίτλους

Του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας της χρονιάς αντίστοιχα, στην Ιαπωνία

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση RJC (Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan) στην Ιαπωνία, απένειμε στο Nissan Serena τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016-2017. Επιπλέον το ProPILOT , η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης της Nissan με την οποία το Serena είναι εξοπλισμένο, κέρδισε και αυτή το βραβείο RJC Τεχνολογίας της χρονιάς.

serena  1.jpg
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φο��ά που ένα minivan κερδίζει τα δύο αυτά βραβεία στο θεσμό του RJC Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Η τελική ψηφοφορία για το RJC Αυτοκίνητο της Χρονιάς πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, όπου η επιτροπή του θεσμού εξήγησε το λόγο για τον οποίο απένειμε τα δύο βραβεία στη Nissan :To Nissan Serena είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρουν εντυπωσιακή ευκολία χρήσης , όπως η αυτόματη συρόμενη πόρτα που μπορεί να λειτουργήσει κινώντας απλά το πόδι κάτω από την επιφάνειά της.

Επιπλέον, η διπλή πίσω πόρτα εξυπηρετεί στην πανεύκολη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών, ακόμη και σε στενό χώρο, όπως και τα πλευρικά συρόμενα καθίσματα στην 2η σειρά, που βελτιώνουν σημαντικά την ευκολία της επιβίβασης, αλλά και την έξοδο των επιβατών στην 3η σειρά. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι το πρώτο στον κόσμο minivan που προσφέρει το 2ο επίπεδο αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης σε λογική τιμή.

Το ProPILOT της Nissan, η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ελέγχει αυτόματα την επιτάχυνση, την πέδηση αλλά και το σύστημα διεύθυνσης, μειώνοντας σημαντικά τον φόρτο εργασίας του οδηγού, ειδικά σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας και μεγάλης κίνησης στις εθνικές οδούς. Από τον Αύγουστο όπου και ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση, το πλήρως επανασχεδιασμένο Serena σημειώνει μια πολλά υποσχόμενη πορεία, με τις παραγγελίες του να ξεπερνούν ήδη τις 30.000 μονάδες.


Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top