Κων/νος Φρουζής: Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis το πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση

«Ουδέποτε συμμετείχα σε παράνομη δραστηριότητα», είπε ο ίδιος

Πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση Novartis θεωρείται από τις αρχές ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής. 

Κοσμοπολίτης, με αγάπη στη μεγάλη ζωή, τα ακριβά αυτοκίνητα και τις ωραίες γυναίκες. Έτσι περιγράφουν τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, όσοι τον γνωρίζουν.

Selfie από το Τόκιο, σε κόκκινη βέσπα στη Ρώμη, αξύριστος αγκαλιά με το σκύλο του...  Όπως φαίνεται μέσα από φωτογραφίες του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, είναι ένας άνθρωπος που ταξιδεύει πολύ, bon viveur, με λατρεία στο κατοικίδιο του.

Δίωξη για δωροδοκία σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για δωροδοκία, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος του από τη χώρα. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Novartis από το 2007 έως το 2015. Θεωρείται ένας πανέξυπνος manager ο οποίος εκτίναξε την φαρμακοβιομηχανία στην πρώτη θέση σε τζίρο στην Ελλάδα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν πρωτοεμφανίστηκε στην εταιρία, η Novartis ήταν στην 3η θέση. Μάλιστα το 2012 ανακυρήχθηκε Manager of the year από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

«Περισσότερη ακόμη διαφάνεια στις σχέσεις φαρμακοβιομηχανίας και επαγγελματιών υγείας και να απενεχοποιήσουμε ακόμα και τα τελευταία ψεγάδια», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος.

Το FBI τον  θεωρεί πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση Novartis. Πληροφορίες θέλουν οι αρχές να έχουν στην κατοχή τους βίντεο και καταθέσεις που τον «καίνε».

«Ουδέποτε συμμετείχα σε παράνομη δραστηριότητα»

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ' όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου», δήλωσε ο κύριος Φρουζής.

Ο κύριος Φρουζής αποχωρεί ξαφνικά από τη Novartis και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και πάει ως διευθύνων σύμβουλος στον Όμιλο Creta Farms.

 «Πρέπει να καταλάβουμε ότι για το μέλλον της χώρας θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες ωφέλιμες και από τις δύο πλευρές. Και από τις επιχειρήσεις και από το κράτος», είχε δηλώσει πριν κάποιους μήνες.

Τον τελευταίο καιρό τα ίχνη του αγνοούνται χωρίς όμως να τον κάλεσε επίσημα ο εισαγγελέας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top