ΧΑΜΟΣ στο Πέραμα! ΝΤΟΥ Λαγού και χρυσαυγιτών σε σχολείο για προσφυγόπουλα

Ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας: Δεν θα κάνουν τον εκπαιδευτικό χώρο, αρένα

ΧΑΜΟΣ στο Πέραμα! ΝΤΟΥ Λαγού και χρυσαυγιτών σε σχολείο για προσφυγόπουλα

Χαμός έγινε σήμερα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό εισέβαλαν στο σχολείο, την ώρα της συνεδρίασης των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων, με θέμα την πραγματοποίηση μαθημάτων για τα προσφυγόπουλα τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στον χώρο επικράτησε ένταση με τους χρυσαυγίτες να εκτοξεύουν απειλές και να επιτίθενται φραστικά σε γονείς και καθηγητές, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες του STAR- έφυγαν και μερικές... ψιλές, χωρίς να γενικευθεί το φαινόμενο.

Κατά της πραγματοποίησης μαθημάτων για τα προσφυγόπουλα φέρονται να είναι οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ υπέρ είναι οι καθηγητές αλλά και ο Σύλλογος Γονέων των σχολείων στο Πέραμα.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε λίγη ώρα μετά την ένταση, τo υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει κατηγορηματικά τους προπηλακισμούς και τις απειλές κατά της διευθύντριας και των καθηγητών του σχολείου, παρουσία μάλιστα των μαθητών.

«Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Η ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης» αναφέρει το υπουργείο.

«Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα» είπε, εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top