Συγκίνησε η Oprah Winfrey στις Χρυσές Σφαίρες: «Ο χρόνος τους τελείωσε»!

Καταχειροκροτήθηκε η παρουσιάστρια

To βράδυ της Κυριακής, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στο Los Angeles όπου πραγματοποιήθηκε η 75η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

 

Διαβάστε επίσης: "Και το βραβείο πάει...": Αυτοί είναι οι μεγάλοι "μαυροφορεμένοι" νικητές στις "Χρυσές Σφαίρες

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Oprah Winfrey ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το ειδικό βραβείο Cecil B DeMille Lifetime Achievement για το συνολικό της έργο.


Η διάσημη αφροαμερικανή παρουσιάστρια, φορώντας κι εκείνη μαύρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αστέρων της βιομηχανίας του κινηματογράφου που εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί με μαύρα ρούχα για να τονίσουν την σημασία της αποκάλυψης του σκανδάλου για τη σεξουαλική παρενόχληση κατάφερε να καθηλώσει με τον λόγο της.

Διαβάστε επίσης: Χρυσές Σφαίρες 2018: Οι λαμπερές αφίξεις στο κόκκινο χαλί- Γιατί ντύθηκαν στα μαύρα;

Αρχικά, στον ευχαριστήριο λόγο της η Oprah Winfrey αναφέρθηκε στο Όσκαρ που δόθηκε το 1964 στον Sidney Poitier για την ταινία «Lilies of the Field», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 1982, ο Sidney έλαβε το βραβείο Cecil B DeMille και δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή τη στιγμή καθώς υπάρχουν μικρά κορίτσια που με βλέπουν καθώς γίνομαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα της δοθεί η ίδια βραβείο. Είναι τιμή και είναι προνόμιο να μοιραστώ το βράδυ αυτό με όλους τους ανθρώπους, αλλά και με τους απίστευτους άνδρες και τις γυναίκες που με ενέπνευσαν, που με προκάλεσαν, που με υποστήριξαν στο ταξίδι μου σε αυτό το στάδιο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χολιγουντ σημειώνοντας: «Θέλω απόψε να εκφράσω ευγνωμοσύνη σε όλες τις γυναίκες που υπέφεραν χρόνια κακοποίησης και επίθεσης επειδή, όπως και η μητέρα μου, είχαν παιδιά να μεγαλώσουν και να πληρώσουν λογαριασμούς για να ονειρεύονται και να συνεχίζουν. Είναι οι γυναίκες των οποίων τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι αυτές που εργάζονται σε σπίτια και κτήματα, σε εργοστάσια και σε εστιατόρια και βρίσκονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στην ιατρική και στην επιστήμη. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας και της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Είναι οι αθλήτριες μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι στο στρατό».

Κλείνοντας, η διάσημη παρουσιάστρια μίλησε για την Recy Taylor, μιας μαύρης εργάτριας που, το 1944, έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού από έξι λευκούς και τόνισε πως όταν επιτέλους η Taylor μίλησε, οι έξι άντρες δεν κατηγορήθηκαν ποτέ (η Taylor απεβίωσε 28 Δεκεμβρίου 2017).

«Έζησε, όπως όλοι μας έχουμε ζήσει, σε μια κοινωνία χτυπημένη από ισχυρούς άντρες. Για πάρα πολύ καιρό, οι γυναίκες δεν ακούγονταν ή φοβόντουσαν να τολμούσαν να πουν την αλήθεια, εξαιτίας της δύναμης αυτών των αντρών. Αλλά ο χρόνος τους τελείωσε. Ελπίζω ότι η Recy Taylor πέθανε γνωρίζοντας ότι η αλήθεια της, συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό που ξέρω είναι ότι το να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια μας είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε. Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε—αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη μητέρα μου—είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top