Τουρκία: Η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ - Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ;

Καταδικάζει η Τουρκία την απόφαση του ΣτΕ για τους 8

Σαν κεραυνός εν αιθρία φαίνεται πως έπεσε στην Τουρκία η απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ να αφεθούν ελεύθεροι και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και να τους χορηγηθεί άσυλο πρόσφυγα, στη διάσκεψη που έγινε χθες κεκλεισμένων των θυρών.

Με τη βούλα του ΣτΕ: Ελεύθεροι και με άσυλο πρόσφυγα οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τη χορήγηση ασύλου

Έντονα καταδικάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «ως χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «το Ελληνικό Συμβούλιο Επικρατείας αγνοώντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί».

«Επομένως η Ελλάδα έχει καταγραφεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ως μια χώρα που προστατεύει και αγκαλιάζει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την απόφαση που προσβάλλει βαθιά τη συνείδηση του τουρκικού λαού», αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Ελπίζουμε στο μέλλον η ελληνική δικαιοσύνη να μη επαναλάβει παρόμοια λάθη λαμβάνοντας αυτές τις μεροληπτικές αποφάσεις».

(Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη)

 

Ομέρ Τσελίκ: Ντροπιαστική η απόφαση για άσυλο 

Ντροπιαστική για μια χώρα όπως την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Τουρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικού που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικοπημα της 15ης Ιουλίου και μάλιστα χαρακτήρισε ‘επικίνδυνη’ την αντίληψη που διακατέχει την ελληνική δικαιοσύνη. 

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδας αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο σε συνωμότες πραξικοπηματίες τρομοκράτες που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την 15η Ιουλίου. Η πιο ντροπιαστική απόφαση που μπορεί να πάρει μία χώρα”, αναφέρει ο Τούρκος αξιωματούχος και προσθέτει ότι “το νομικό σύστημα της Ελλάδας, η οποία είναι μέλος της ΕΕ, αποφάσισε να παράσχει προστασία στους τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της Τουρκικής δημοκρατίας”. Αναφέρει ότι  “ακόμη πιο λυπηρό είναι που αυτή η παράνομη νομική αντίληψη, η οποία προστατεύει τρομοκράτες που δρουν ενάντια στη δημοκρατία, να έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο επικίνδυνο”. “Αναμφίβολα, αυτή η αντίληψη ευθυγραμμίζεται με τους εχθρούς της Τουρκίας και τάσσεται κατά της Τουρκίας”, σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ. 

Τουρκικά ΜΜΕ: «Απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα»

Θέμα συζήτησης όμως είναι η απόφαση του ΣτΕ και στα τουρκικά Μέσα. Κάποια από αυτά ασκούν σκληρή κριτική, χαρακτηρίζοντας την «απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα», όπως κάνει η Ηurriyet.

Η Sabah γράφει στον τίτλο της «απόφαση - αστραπή για τους πραξικοπηματίες που αυτομόλησαν στην Ελλάδα».

Το πρακτορείο Anadolou γράφει σε τίτλο δημοσιεύματός του «Η Ελλάδα χορηγεί δικαίωμα ασύλου στους Τούρκους πραξικοπηματίες».

Το δίκτυο Ntv σημειώνει «Η Ελλάδα αποφάσισε να δώσει δικαίωμα ασύλου στους πραξικοπηματίες».

Τέλος το Sozcu σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ με δημοσίευμα με τίτλο «Απόφαση από την Ελλάδα για τους πραξικοπηματίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top