Νέα νύχτα έντασης! Μολότοφ και οδοφράγματα σε Εξάρχεια και Πάτρα

Συνεχίζονται τα επεισόδια για τον Κ. Γιαγτζόγλου

Μολότοφ και οδοφράγματα σε Εξάρχεια και Πάτρα

Πιστοί στο ραντεβού που είχαν δώσει την Πέμπτη οι αναρχικοί, βρέθηκαν και πάλι στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίο διμοιρίας των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα στις 11:00 το βράδυ ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε και πάλι στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στη διασταύρωση Τοσίτσα και Πατησίων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να ακολουθήσει ο γνωστός… «πόλεμος» γύρω από το Πολυτεχνείο.

Μάλιστα στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν επίσης αντιεξουσιαστές στην Πάτρα, ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία αλληλεγγύης στον Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο και πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Λάρισας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές είχαν γράψει συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας.

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς πληθαίνουν οι καταδρομικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι το βράδυ της Πέμπτης, κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι του Γ. Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Παλαιό Φάληρο, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.

Γερμανικός Τύπος: Οι αναρχικοί στην Ελλάδα ρημάζουν και καίνε

Την ίδια ώρα ο γερμανικός Τύπος ασχολείται με τα επεισόδια των αναρχικών στην Ελλάδα, με δημοσιεύματα να αφιερώνουν σελίδες στους βανδαλισμούς και στις εμπρηστικές επιθέσεις σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα – με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.

Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.

Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη' τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς» και συνεχίζει:

«Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top