Tα μαζεύει ο Μπουτάρης για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»: «Δε ζήτησα ούτε ζητώ αλλαγή του ονόματος»

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν»

Μπουτάρης για αεροδρόμιο: "Δε ζήτησα αλλαγή ονόματος"

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του που όπως είπε παρερμηνεύτηκαν, έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν είπε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης πως «πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το ''Μακεδονία'' στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια», με νέες του δηλώσεις στο voria.gr, ξεκαθάρισε πως:

«Δε ζήτησα ούτε ζητώ αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα για το Νίκος Γκάλης ρωτήθηκα και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Είναι γνωστό ότι είμαι Αρειανός, εξάλλου δεν είναι κακό να τιμούμε τους θρύλους εν ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα από Μπουτάρη! «Να αλλάξουμε κι εμείς το όνομα “Μακεδονία” από το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ»;

Παράλληλα τόνισε πως λυπάται που παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, λέγοντας όλο νόημα πως «απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου».

Μάλιστα επικαλέστηκε και την  παρουσία δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κυρίου Καλαφάτη, οι οποίοι δεν αντέδρασαν στην ομιλία του. 

Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι στο ζήτημα της ονομασίας έχουμε χάσει τη μάχη προ πολλού:

«Αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top