Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο

Τα μέλη της αναρχική συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα - Καρέ καρέ η στιγμή της προσαγωγής τους (Φωτορεπορτάζ)

«Ντου» έκανε ο «Ρουβίκωνας» σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ, η αναρχική συλλογικότητα πέταξε φέιγ βολάν και φώναξε συνθήματα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Όταν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» προσπάθησαν να κατέβουν υπήρξαν 20 προσαγωγές. Όλοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ με λεωφορείο της αστυνομίας αλλά το πιθανότερο είναι να αφεθούν ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχει κάποια μήνυση σε βάρος τους.

 

Με κείμενό του σε σελίδα του  αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

«Τα τελευταία δέκα χρόνια η Ελλάδα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική κρίση στην μεταπολεμική της ιστορία με συνέπειες που είναι δύσκολο να αναλυθούν η ακόμη και να περιγραφούν, τουλάχιστο για όσο θα βρισκόμαστε μέσα σε αυτήν. Στο πολιτικό επίπεδο δυο είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη περίοδο αυτή. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και της ακροδεξιάς στη κοινωνία. Στην οικονομία αυτό που άλλαξε ήταν το σκάσιμο της φούσκας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η συνεπακόλουθη κρίση χρέους που οδήγησε στα μνημόνια.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αριστερή του ρητορική, δεν είχε μιλήσει για αλλαγή στις σχέσεις παραγωγής η για κατάργηση του καπιταλισμού, που ως κυρίαρχο οικονομικό σύστημα θέλει το κράτος πρόμαχο των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Η άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έγινε με την εξαγγελία ενός προγράμματος που δεν ήταν ποτέ δυνατό να υλοποιηθεί, ειδικά στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που είχε δημιουργήσει η κρίση και τα μνημόνια, ακόμη και αν η ηγετική του ομάδα ήθελε να το υλοποιήσει. Άποψη μας είναι ότι ουδέποτε ήταν αυτός ο σκοπός τους (…)Οι θεατρινισμοί του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη και της Ζωής, όπως και η παρωδία του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, έδωσαν τη θέση τους στο κόκκινο σακίδιο του Ευκλείδη και στα καλοσιδερωμένα κοστούμια των Σπίρτζη, Σταθάκη, Δραγασάκη, καθώς και στο κομψό ταγιεράκι της Αχτσιόγλου. Η δήθεν δυσφορία με την οποία κατεβάζουν για ψήφιση όλοι αυτοί τα νομοσχέδια, όταν τους τραβάει το αυτί ο Στουρνάρας (ω ναι αυτός που από υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, έγινε διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, κατ’ απαίτηση του Ματαιο Ρεντζι πρόεδρου της ΕΚΤ) και η τρόικα, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί πλέον να πείσει και τον πλέον αφελή. Είναι όλοι τους μια καλή παρέα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top