Αποκλειστικό Star: Στο έλεος της εγκληματικότητας η Πανεπιστημιούπολη - Ανασφάλεια και φόβος

Δέχθηκε επίθεση ως και ο ο αναπληρωτής καθηγητής Μάνος Στεφανίδης

Τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Αυτό καταγγέλει με ανοικτή επιστολή του προς τον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο αναπληρωτής καθηγητής Μάνος Στεφανίδης.

«Υπάρχει ανασφάλεια και φόβος, δεν ξέρεις πώς θα γυρίσεις. Μπορεί να μπει ο κάθε άκυρος».

Έτσι περιγράφουν την κατάσταση στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου οι φοιτητές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρύτανη καταγγέλει ότι τα περιστατικά βίας είναι απανωτά.

«Ξέρετε ότι έχουμε ολόκληρη γκανγκστερική ομάδα που φέρνει μέσα κλεμμένα αυτοκίνητα ή μηχανάκια, τα διαλύει και τα μεταπουλά;», λέει χαρακτηριστικά.

Την περασμένη Τετάρτη λήστεψαν μεταπτυχιακό φοιτητή στην κεντρική πύλη. Του επιτέθηκαν, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και του πήραν το πορτοφόλι και το laptop.

Την επόμενη ημέρα δέχθηκε και ο ίδιος ο αναπληρωτής καθηγητής  επίθεση.

«Εμένα χθες με απείλησαν 3 άτομα στα πανεπιστημιακά γήπεδα του τένις. Αν δεν έτρεχαν δύο φύλακες να παρέμβουν, θα ακολουθούσαν τα χειρότερα. Πρέπει οι είσοδοι στην Πανεπιστημιούπολη να φυλάσσονται, πρέπει τάχιστα να υπάρχει ηλεκτροφωτισμός στα κεντρικά κτίρια, να μη βγαίνουν τα παιδιά 9 το βράδυ μέσα σε ένα δάσος στο βουνό, στο έλεος του κάθε παραβατικού, ανώμαλου ή οτιδήποτε άλλο, ειδικά τα κορίτσια», καταγγέλει.

 

 

Δείτε  ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top