Ο «Καράφλας» και η Greek Mafia – Ποιοι κρύβονται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου του Βασίλη Στεφανάκου

Ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας - Νέα ενημέρωση 14:05

Δείτε το video από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν στο περιβάλλον του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα», «Νταίζη» ή «Σαμπρέλα» τους ηθικούς αυτουργούς αλλά και τους «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου του Βασίλη Στεφανάκου. Παρά το γεγονός ότι αρχικά η ΕΛ.ΑΣ εκτιμούσε ότι οι εκτελεστές ήταν Αλβανοί, τώρα θεωρείται ότι ήταν Έλληνες, σύμφωνα με τις πηγές του Γιώργου Καραϊβάζ στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα". Επίσης, υπολογίζεται ότι το συμβόλαιο θανάτου κόστισε τουλάχιστον 50.000 ευρώ, αν και εκτιμάται ότι το ποσό έφτασε στις 100.000 ευρώ.

Αυτός φέρεται να βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Δεύτερος «ύποπτος» είναι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο αρχηγός της Ελευσίνας, ορκισμένος εχθρός του Βασίλη Στεφανάκου στο παρελθόν, με εκατέρωθεν πληρωμένες δολοφονίες συνεργατών τους και βομβιστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων τους. Ωστόσο, οι τελευταίες αστυνομικές πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να τα «έχουν βρει».

Τον εκτέλεσαν με 22 σφαίρες: Πως στήθηκε η ενέδρα για τη δολοφονία του Στεφανάκου

Το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας

 «Μεξικάνικου» τύπου ήταν η εκτέλεση του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου, έξω από μάντρα πώλησης αυτοκινήτων συμφερόντων του, κοντά στο σπίτι του στη συμβολή της Λ. Αθηνών με τη Γ. Παπανδρέου στο Χαϊδάρι, καθώς ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το πολεμικό καλάσνικοφ μέσα σε θήκη κιθάρας!

«Καράφλας» και Greek Mafia

Η τελευταία εκτέλεση ανθρώπου της νύχτας ήταν αυτή του 47χρονου Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά όταν πήγαινε τον γιο του στο σχολείο. Ήταν δεξί χέρι του απότακτου αστυνομικού Νικήτα Μαυρίκη, ο οποίος είχε εκτελεστεί στα Καμίνια στις 20 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια 5ήμερης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Ναυπλίου. Το θύμα είχε κόψει τους δεσμούς συνεργασίας και με τον «Καράφλα», ο οποίος από το 2008 βρισκόταν σε δολοφονική αντιπαράθεση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Ο «Καράφλας» στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014 και φέρονταν να είχαν ρόλο «ενοικιαζόμενων εκτελεστών».

Η τελευταία συνέντευξη του Βασίλη Στεφανάκου – Μαφιόζικη ενέδρα θανάτου στον πρώην βαρυποινίτη

Ο αρχηγός του «γραφείου εκτελεστών» φερόταν από τους αστυνομικούς να είχε αναλάβει την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, Παρασκευής Καλαϊτζή, για την οποία είχε κατηγορηθεί και ο Βασίλης Στεφανάκος αλλά είχε αθωωθεί στο Εφετείο.

Η αιματηρή διαμάχη και η εκατέρωθεν υπογραφή «συμβολαίων θανάτου» ανάμεσα στην ομάδα του «Καράφλα» και αυτή των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του Βασίλη Στεφανάκου ξεκινά το 2008 μετά από νέες επιβαρυντικές κατηγορίες, που προστέθηκαν στους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής, με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου, συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στην Πεντέλη. Από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου, προέκυψε ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας Γούσιου και η επιπλέον απόδοση ποινών στους ηθικούς αυτουργούς της είχε αποτελέσει αφορμή για την υπογραφή και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Μετά τις επιπλέον ποινές φυλάκισης σε αρχηγούς της Greek Mafia η ομάδα του «Καράφλα» ξεκίνησε την «επέκτασή» της επιχειρώντας να αναλάβει την εκβιαστική προστασία καταστημάτων που ανήκαν στην αντίπαλη συμμορία, επισημαίνοντας στα θύματα πως «εκείνοι θα μείνουν πολλά χρόνια φυλακή, ενώ ο “Καράφλας” θα βγει νωρίς και είναι πιο ισχυρός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top