Aπειλούν για εκδίκηση οι Ρομά στα Άνω Λιόσια μετά τον θάνατο 62χρονου σε Α.Τ.

Σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία

Σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία του 62χρονου Ρομά, ο οποίος όπως καταγγέλλουν ξεψύχησε αβοήθητος στο Αστυνομικό Τμήμα των Άνω Λιοσίων. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως ο θάνατος του οφείλεται στην καθυστερήση του ΕΚΑΒ.

Συγγενείς του 62χρονου, αμέσως μετά την κηδεία του στο Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων ξέσπασαν μπροστά στην κάμερα του STAR και εκτόξευσαν ευθείες απειλές εναντίον αστυνομικών της περιοχής.

"Έχει υποχρέωση ο Αρχηγός της Αστυνομίας να καλέσει τον αξιωματικό υπηρεσίας, όλου και δεν μπορούν να είναι ρατσιστές και να πάνε να το κουκουλώσουν. Θα το πληρώσουν ακριβά!" δηλώνει συγγενής του 62χρονου, ενώ ένας άλλος υποστηρίζει:

"Ο άνθρωπος ήταν κρατούμενος και τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο και πέθανε".

Τη ρατσιστική συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών του ΑΤ Άνω Λιοσίων απέναντι στους Ρομά της περιοχής κατήγγειλε ο αδελφός του 62χρονου Μαρίνος Λιακόπουλος και ζήτησε ν΄αποδωθούν ευθύνες για το θάνατο του αδελφού του. 

"Κάποιοι αστυνομικοί έχουν τον ρατσισμό μέσα τους και είπαν: "Άσε τον τσιγγάνο να φωνάζει, τι θα πάθει". Θέλουμε δικαιοσύνη" υποστηρίζει.    

Για άθλιες συνθήκες κράτησης στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα έκανε λόγο πρώην κρατούμενος Ρομά, ο οποίος για ευνόητους λόγους μίλησε με πλάτη στο φακό:  "Ήμουν πριν από 10 ημέρες στα κρατητήρια, ζητάγαμε νερό από τους αστυνομικούς και μας έλεγαν "Πιείτε από τις τουαλέτες, οι οποίες είναι χάλια! "

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top