Ανησυχία και στην Ελλάδα για τα βρεφικά γάλατα με σαλμονέλα - Δείτε αναλυτικά ποια ανακαλούνται

ΕΟΦ: Προσωρινή η ανάκληση βρεφικού γάλακτος

Ανησυχία και στην Ελλάδα προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Γαλλία για 26 κρούσματα σαλμονέλας σε βρέφη από την χρήση παιδικού γάλακτος της εταιρίας Lactalis.

O ΕΟΦ έδωσε εντολή απόσυρσης των συγκεκριμένων παρτίδων ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας στη χώρα μας δηλώνουν ότι από τους ελέγχους που έχουν κάνει δεν έχει προκύψει κάτι στα γάλατα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κίνδυνος σαλμονέλας σε βρεφικό γάλα – Ανακαλούνται 7.000 τόνοι

 

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές-γονείς εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα. 

Παράλληλα, δημοσιεύει πίνακα με τις παρτίδες που ανακαλούνται κι επισημαίνει ότι από τα βρεφικά γάλατα που περιλαμβάνονται σε αυτόν έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά όσα φέρουν την κίτρινη επισήμανση (δείτε τον σχετικό πίνακα). Το μέτρο, σημειώνεται,  είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση. 

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ενημερώσει για τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας αλλά και το σύνολο των φαρμακείων. 

 

*φωτο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top