Δαγκώματα, ξυλοδαρμοί και λιποθυμίες στις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Θα αφήνουν τους επιβάτες να περνούν ελεύθερα οι εργαζόμενοι

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των επιβατών στις ουρές για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ήδη σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου συστήματος, οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται στα εκδοτήρια των σταθμών του ΗΣΑΠ και του Μετρό από τα ξημερώματα, αποκαλύπτοντας την προχειρότητα στο σχεδιασμό του νέου συστήματος.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Σ. Ρεβύθης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κατήγγειλε απίστευτα ευτράπελα που έχουν συμβεί όλες αυτές τις μέρες στους σταθμούς του μετρό. Όπως είπε, χθες, νεαρός δάγκωσε δύο γυναίκες μετά από διαπληκτισμό στην ουρά για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας, ενώ καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι ξυλοδαρμοί και οι λιποθυμίες.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κλείσουν τις μπάρες στους σταθμούς και θα αφήσουν τους επιβάτες να περνούν ελεύθερα και να επιβιβάζονται στα μέσα.

Το αλαλούμ που επικρατεί στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ ανάγκασε το υπουργείο να δώσει νέα παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, ενώ όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα εκδίδονται μεμονωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια του 1,40 ευρώ, αντικαθιστώντας έτσι πλήρως τα παλιά χάρτινα εισιτήρια.

Με βάση τους υπολογισμούς του ΟΑΣΑ, εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν τυπωθεί περίπου 140.000 ηλεκτρονικές κάρτες με τις εκτιμήσεις για τον τελικό αριθμό των καρτών, που θα εκδοθούν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κοινού, να ανέρχεται άνω των 250.000.

Οι ρυθμοί έκδοσης με τα περίπου 40 τερματικά που έχουν τοποθετηθεί στα εκδοτήρια είναι σύμφωνα με τους εργαζόμενους του οργανισμού, των 10.000 καρτών ημερησίως. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται χιλιάδες πολίτες, δικαιούχοι των ελευθέρας (ένστολοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι) που θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών για να μπορούν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η έκδοση προσωποιημένης κάρτας, μέσω της διαδικασίας του ανοιχτού φακέλου, αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται και στους φοιτητές. Η παράδοση του ανοικτού φακέλου γίνεται σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ και τα βήματα έκδοσης είναι τα ακόλουθα: 

ΒΗΜΑ 1. Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία: 
1.Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017). 
2.Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ. 
3.Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας. 
4.Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr. 
5.Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ. 

ΒΗΜΑ 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου 
Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία: Όνομα, επώνυμο και 
διεύθυνση, όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ) μέσω ταχυδρομείου. 

ΒΗΜΑ 3. Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας 
Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση). 
Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία. 

ΒΗΜΑ 4. Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών 
Ο φάκελος με την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία, αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο. 

ΒΗΜΑ 5. Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου 
Η προσωποποιημένη κάρτα, η οποία αποστέλλεται ταχυδρομικά, δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top