Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Στο μικροσκόπιο προσωπικές σημειώσεις, sms και έγγραφα του αδικοχαμένου ποινικολόγου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Πληρωμένους εκτελεστές που υλοποίησαν συμβόλαιο θανάτου ή αδίστακτους εκδικητές βλέπουν πίσω από τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ανώτατα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως εκτιμούν, ηθικοί αυτουργοί της στυγνής δολοφονίας είναι είτε δυσαρεστημένοι είτε… ριγμένοι πελάτες, οι οποίοι ενδεχομένως να έχασαν χρήματα ή και την ελευθερία τους σε κάποια από τις υποθέσεις που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Οι δύο πυροβολισμοί στο στήθος και το κεφάλι, αλλά και η ψυχρότητα και η άνεση που επέδειξαν οι εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες, ενώ το γεγονός ότι δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους και τα σπαστά ελληνικά που μιλούσαν αποδεικνύουν την αδιαφορία τους για το αν θα αναγνωριστούν από αυτόπτες μάρτυρες ή τις κάμερες ασφαλείας που πιθανόν να έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.

Αυτό, κάνει τους εμπειρότατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να πιστεύουν ότι ίσως οι δύο δράστες, εναντίον των οποίον έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό, να είναι δολοφόνοι του εξωτερικού, οι οποίοι σύντομα θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για αυξημένους ελέγχους σε σημεία διαφυγής με μέσα μεταφοράς και για έρευσε σε υπόπτους σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των δραστών που περιέγραψε στην αστυνομία ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος και άνοιξε στους δολοφόνους του δικηγόρου.

Από νωρίς μάλιστα χθες το βράδυ η αστυνομία άρχισε να απομακρύνεται από το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, εκτιμώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες σχετίζονται με κάποια υπόθεση που είχε αναλάβει ο ποινικολόγος.

Για το λόγο αυτό στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει πρόσφατες, αλλά και παλαιότερες υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα, αναζητώντας στα αρχεία υπόπτους ή ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για τη δολοφονία. Άλλωστε ο 52χρονος δικηγόρος είχε αναλάβει πολύ σημαντικές ποινικές δίκες και είχε έντονη συνδικαλιστική δράση.

Επίσης, οι αστυνομικοί ερευνούν με μεγάλη προσοχή προσωπικές σημειώσεις, μηνύματα sms, τηλεφωνικές επικοινωνίες του θύματος, ώστε να εντοπίσουν εκείνες που χαρακτηρίζονται ύποπτες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή για να ξετυλιχθεί το νήμα της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης.

Κρίσιμη είναι η κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος φέρεται να άνοιξε την πόρτα του δικηγορικού γραφείου στους δύο εκτελεστές, να έμεινε για λίγο μαζί τους και μετά να ειδοποίησε την αστυνομία αμέσως μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ο νεαρός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν για να χαρακτηριστικά των δραστών και πληροφορίες για σχετικά με ενδεχόμενες απειλές που δεχόταν ο δικηγόρος.

Αυτό που θέλει να δει η αστυνομία είναι αν οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού θανάτου με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ή ήταν μια έκτακτη συνάντηση για νομικές συμβουλές.

Προσπαθεί ακόμα να αντλήσει από την περιγραφή του 32χρονου λεκτικούς ιδιωματισμούς, λέξεις, ακόμα και την προφορά του λόγου που θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα της χώρας καταγωγής των δραστών.

Η σορός του άτυχου ποινικολόγου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο και σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top