Η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Πελάτες του οι δράστες - Θρηνεί ο δικηγορικός κόσμος

Έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο γραφείο του το βράδυ της Πέμπτης

Η στυγνή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

H είδηση της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και γιου του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης και πάγωσε το πανελλήνιο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια μετά από πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για ποινική υπόθεση, οι δράστες της άγριας δολοφονίας ήταν πελάτες του.

Διαβάστε επίσης: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έξω από το γραφείο που εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο - Λιποθύμησε η γυναίκα του

Η δήλωση της θείας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: " Ο υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του"

Ο συνεργάτης του θύματος ανέφερε ότι οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Όταν κάθισαν, ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείοΑπό εκεί, άκουσε πυροβολισμούς και έσπευσε στην αίθουσα συσκέψεων, αντικρίζοντας τον δικηγόρο να είναι νεκρός πάνω στο τραπέζι, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου του 1965 από τον Νώντα Ζαφειρόπουλο και την Ίριδα Ζαφειροπούλου – Σπινθουράκη οι οποίοι έκαναν ακόμη 4 παιδιά.

Ο πατέρας του δεν ήταν μόνο γνωστός πολιτικός και βουλευτής της ΝΔ αλλά διετέλεσε και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ένας από τα αδέλφια του είναι ο επίσης γνωστός πολιτικός, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Χαλανδρίου.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και ήταν μάχιμος δικηγόρος από το 1991. Διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154, εκεί που δολοφονήθηκε. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Στους νομικούς κύκλους ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και χειριζόταν μεγάλες υποθέσεις. Μάλιστα είχε και πλούσια συνδικαλιστική δράση καθώς εξελέγη σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 1996 ενώ το 2005, είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Επταήμερη αποχή δικηγόρων Αθήνας

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), οι δικηγόροι απέχουν των καθηκόντων τους από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top